Zalm geglaceerd met teriyaki

Zodra je ergens teriyaki (of eender welke andere Aziatisch klinkende saus overheen doet) krijg je direct een andere smaak. De Oosterse keuken is op die manier natuurlijk wel heel snel uit te breiden. Maar hoe erg is dat?

Deze zalm geglaceerd met teriyaki past in ieder geval prima in een koolhydraatarm dieet en zal zeker naar meer smaken.

Maken? Lees snel verder.

 

Je hebt nodig

  • 2 zalmfilets (ontveld) van ongeveer 100 gram
  • 1 lente-uitje, in schuine ringen gesneden
  • 3 Eetlepels sojasaus
  • 2 Eetlepels mirin
  • 1 Eetlepel bruine basterdsuiker
  • Een halve theelepel versgeraspte gember
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Doe de sojasaus, mirin, basterdsuiker en versgeraspte gember in een lege kom, waar straks ook de zalmfilets in passen, en meng ze door elkaar.

Doe de zalmfilets erbij en marineer ze goed door de marinade heen. Laat de marinade in ieder geval een kwartier goed intrekken aan beide zijden.

Verwarm in de tussentijd ene grill op hoog vuur voor.

Neem een grillpan en bekleed deze met aluminiumfolie. Vet deze folie lichtjes in met de bakspray. Giet de marinade van de zalm af en leg de zalmfilets in de grill. Grill ze gedurende 8 tot 10 minuten, in ieder geval tot ze gaar zijn.

Bestrijk de zalm tijdens het grillen af en toe met de marinade en het bakvocht dat vrijkomt.

Controleer de vis op gaarheid door er een mes in te steken. Het vlees moet dan doorschijnend zijn en in vlokken uiteenvallen.

Serveer de zalm met de ringetjes van de lente-ui.

 

Meer koolhydraatarme recepten? Grote kans dat je geen genoeg hebt aan dit ene recept en meer wil proeven. Op deze website vind je talloze recepten, maar wanneer je echt serieus met een koolhydraatarm dieet wil starten, raden we je aan de review van de Afslank Receptenbijbel te lezen. In dit boek zijn de lekkerste en makkelijkste koolhydraatarme recepten voor je verzameld.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel