Kip met harissayoghurt

Weer een heerlijk recept op basis van kip. Wat een geluk dat kip zo koolhydraatarm is en boordevol eiwitten zit! De yoghurt die je in dit recept maakt draagt ertoe bij dat de kip wat vochtiger wordt en niet zo snel uitdroogt.

Maak dit gerecht en serveer er een lekkere, frisse (groene) salade bij. Ook lekker met boontjes of wortelen!

 

Je hebt nodig

  • 2 kippendijen (zonder vel en bot)
  • Stukjes citroen

 

Marinade

  • 1 eetlepel heet water
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje saffraan (optioneel)
  • Een halve kleine ui, in stukken gehakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • Een kwart theelepel komijnpoeder
  • Snufje kaneel

 

Bereidingswijze

Als je de saffraan lekker vindt, week je deze 5 minuten in een kopje met een eetlepel heet water. Meng vervolgens de overige ingrediënten in een kom die groot genoeg is om ook de kip aan te kunnen.

Zeef het saffraanwater en meng deze door de marinade.

Plaats de kippendijen in de marinade en keer ze enkele keren om. De marinade moet echt de tijd krijgen om in de kippendijen te trekken. Bij voorkeur een hele nacht, maar minstens een half uur.

Verwarm de oven op 200 graden.

Leg de kip in een ovenschaal en dek deze goed af. Plaats de kip gedurende 30 minuten in de oven en controleer na een minuut of 25 wanneer er helder vocht uit komt. De kip is dan gaar. Controleer even of het vlees niet meer roze (is rauw) is en dus gegeten kan worden.

Serveer de kippendijen met de stukjes citroen. En zoals gezegd bij voorkeur met een groene salade of groenten.

 

Wil jij de voordelen van koolhydraatarme recepten elke dag ervaren? Laat je dan informeren over het kookboek van dit moment, dat je ook nog eens kunt gebruiken als encyclopedie op het gebied van gezonde voeding. Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel!

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter