Courgettepasta met tomaat, chilipeper en citroen

Italiaans eten is niet bepaald koolhydraatarm. En dat is jammer, want de meeste mensen smullen van Italiaanse gerechten als pasta en pizza. Maar met een beetje aanpassing zijn veel gerechten uit de Italiaanse keuken wel koolhydraatarm te maken.

Zoals door de normale pasta te vervangen door deze courgettepasta. Wat bloemkoolrijst is voor rijstgerechten is courgettepasta voor pastagerechten.

 

Je hebt nodig

  • 4 middelgrote courgettes
  • Een halve tot 1 rode chilipeper (zaad verwijderd)
  • 225 gram kerstomaatjes
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes geperste knolfook
  • 2 theelepels olijfolie
  • Zout en peper

 

Snijd de chilipeper in dunne ringen, rasp de citroen en vang de sap op in een bakje. Halveer de kerstomaatjes.

Neem een spiraalsnijder en snij de courgettes in dunne (spaghetti-achtige) slieren. Geen spiraalsnijder? Schaaf ze dan met een groenteschiller of de juliennesnijder in dunne reepjes.

Maak de slieren goed los van elkaar en doe ze in een vergiet.

Meng de slierten met wat zout en laat ze gedurende 15 minuten staan. Knijpt ze dan voorzichtig uit (het is de bedoeling dat er zo min mogelijk vocht in de courgettes achterblijft).

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Roerbak de knoflook en chilipeper gedurende een minuut. Voeg dan de courgetteslierten, citroenrasp en tomaten toe. Verwarm alles gedurende 2 minuten, maar zorg dat de spaghetti niet te gaar wordt.

Voeg dan ook het citroensap toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Deze courgettespaghetti maak je af door te garneren met de verse basilicum.

 

Koolhydraat eten en drinken is zeer gezond. Veel mensen zweren bij een koolhydraatarm dieet omdat het de makkelijkste manier is om af te vallen. Door de rijke keuken hoef je niet af te zien. Ook kun je gewoon veel lekkere gerechten blijven eten zonder je schuldig te hoeven voelen. Een goede manier om te beginnen met een koolhydraatarm dieet of om nieuwe recepten tot je te nemen, is de Afslank Receptenbijbel. Lees onze uitgebreide review.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.