Diatta… Over de Griekse leefregels om af te vallen

Het lukt maar weinig mensen om echt af te vallen. Dat mag wel blijken uit de zorgwekkende cijfers die jaar in jaar uit gepubliceerd worden: nog altijd is ruim de helft van alle Nederlanders te zwaar en heeft een groot deel te maken met ernstig overgewicht.

Dieet na dieet geprobeerd, shakes, repen en sporten, maar lukt het allemaal niet? Dan moet je je eens afvragen of jij de juiste leefregels hanteert om af te vallen…

Leefregels

We gaan niet zweverig doen. Het woordje “leefregels” is namelijk de Griekse vertaling van het woord “diatta”, wat wij verbasterd hebben naar “dieet”.

Anders gezegd hebben we tegenwoordig het idee dat een dieet een manier is om af te vallen. Maar dat is niet zo. Een dieet is een manier van leven. En het doel daarvan is om zo gezond mogelijk te gaan leven.

 

Gezondheid voor afvallen

Dieetkompas heeft veel ervaring op het gebied van afvallen en diëten. Gezondheid gaat dan ook voor afvallen, omdat afvallen een logisch gevolg zal zijn van je gezondheid.

Enkele standpunten die Dieetkompas nastreeft:

 

Afvallen als bijwerking

Wie wil afvallen moet zichzelf centraal stellen. Wanneer je overgewicht hebt, stoor je je waarschijnlijk vooral aan kleding die je niet meer past, vervelende kwabbels vet rond je buik, benen en heupen. Je voelt je ellendig omdat je jezelf te dik vindt.

Maar sta je er ook bij stil dat dikke mensen vaak veel meer klachten hebben? Vermoeidheid, stramheid, snel buiten adem, futloos zijn, weinig energie hebben, geen weerstand hebben, snel ziek zijn, een hoge bloeddruk en soms zelfs hartkloppingen hebben, een te hoog cholesterol hebben en bezig zijn met het krijgen van obesitas of diabetes?

Geen prettig plaatje, maar het gaat dus niet alleen om vet verbranden. Het gaat vooral om gezonder leven. En wie gezonder leeft zal zien dat alle klachten afnemen en afvallen vanzelf gaat.

 

Focus op je gezondheid

Het is belangrijk om op je gezondheid te focussen. Dieetkompas helpt daarbij door recepten met je te delen. De kern van die recepten is dat koolhydraten (suikers) vervangen worden door zoveel mogelijk gezonde vetten en eiwitten. Het gevolg is dat je meer energie krijgt en makkelijker afvalt. In snel tempo zal je lichaam afkicken van je koolhydraat- en suikerverslaving en ervoor zorgen dat jij je gezondheid kunt resetten.

 

De leefregels

In principe is het vrij eenvoudig om de leefregels voor een gezond leven te volgen. Je moet ze alleen goed in je achterhoofd houden bij alles wat je doet. We hebben de leefregels gereduceerd en samengevat tot drie leefregels die makkelijker te onthouden zijn:

  • Beperk het eten en drinken van koolhydraatrijke voedingsmiddelen en verkies eiwitrijke en vetrijke producten (lees over het koolhydraatarme dieet);
  • Kies voor meer beweging en activiteit in je leven (de sportschool is niet nodig, maar meer wandelen of fietsen maakt zoveel verschil);
  • Richt je op je gezondheid en ga af op wat je voelt (zorg dat je je gezond en fit voelt in plaats van ongelukkig en futloos).

 

Gratis weekmenu

Wil je goed beginnen met een gezonder leven door de juiste leefregels? Download dan het gratis weekmenu hieronder en doe je voordeel met de vele recepten op onze website. Binnen een paar dagen al zal je het verschil ervaren. Niet alleen op de weegschaal, maar ook in meer energie, doorzettingsvermogen en een gelukzaliger gevoel.

Download gratis het weekmenu

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.