Gezond afslanken | Hoe kun je verantwoord op gewicht komen?

gezond afslankenEr is veel te lezen over afvallen en afslanken. Dat mag wel blijken uit de vele artikelen op deze website. Veel artikelen gaan over diëten of behandelen manieren om snel af te vallen en gewicht te verliezen. In dit artikel gaan we in op gezond afslanken. Hoe kun jij gezond gewicht verliezen en afvallen?

Afvallen is investeren

Wie af wil vallen zal moeten investeren. Je zult veel tijd kwijt zijn aan afvallen, maar ook heerlijke gerechten moeten laten staan. Helaas zijn de meest lekkere gerechten vaak ook erg ongezond. Het is dus helemaal niet moeilijk om aan te komen, maar wel om af te vallen. Wie af wil vallen moet dus investeren. Gezond afslanken vraagt veel van je. Je zult gezonder moeten gaan eten en gezonder moeten gaan leven. Hoe kun je daar nu vorm aan geven?

Gezonder eten

Gezonder eten om gewicht te verliezen is een goed begin. Je kunt eerst eens in kaart brengen wat je op een dag zoal eet. Hoeveel dikmakers zitten erbij? Welke gerechten kun je eigenlijk best overslaan of vervangen? Als je dat in kaart hebt gebracht is het zaak om de vette en ongezonde producten de deur uit te doen en gezonde tussendoortjes en gerechten te kopen. Vervang chocolade en chips bijvoorbeeld voor komkommer en tomaat. Eet ’s avonds in plaats van een toetje een stuk fruit of drink wat meer water in plaats van frisdrank. Met een paar richtlijnen kun je al aardig vormgeven aan een gezondere levensstijl. Om je op weg te helpen onderstaand lijstje:

  • vervang frisdrank voor thee en water;
  • vervang snoep en snacks voor komkommer, tomaat, wortel en paprika;
  • eet bij iedere maaltijd ongeveer een kwart minder en vul aan met water.

Meer bewegen

Gezond afvallen is niet alleen een kwestie van gezonder eten. Je bereikt nog veel meer effect als je ook begint met bewegen of je huidige beweging intensifieert. Ga er vaker op uit om te wandelen en te sporten, maar laat ook vaker de auto of de fiets staan en zorg dat je op die manier meer aan beweging toekomt. Heb je geen baan? Ga dan op zoek naar een krantenwijk of ga folders lopen. Behalve dat je iedere dag gedwongen wordt te bewegen, levert het je nog wat op ook. Geld verdienen met afvallen, wie wil dat nu niet?
Andere richtlijnen om je te helpen meer te bewegen volgen hieronder:

  • zorg dat je minstens twee keer per week een flinke wandeling (van circa vier tot zes kilometer) maakt;
  • ga hardlopen en zoek een hardloopmaatje om je te motiveren;
  • neem een abonnement op de sportschool;
  • laat de auto en de fiets staan en ga vaker lopen;
  • ga er ook op kantoor vaker op uit en loop eens naar de printer of maak een ommetje.

Gezond afvallen begint vanaf hier

Het is niet moeilijk om gezond af te vallen, want je hebt veel zelf in de hand. Het betreft een combinatie van gezond eten en drinken en meer bewegen. Als jij die richtlijnen in acht neemt zul je al veel sneller effect ervaren. Vanaf nu ben je dus in staat om gewicht te verliezen. Maar heb je liever meer houvast? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een passend dieet. Er zijn op deze website veel diëten terug te vinden, waaronder het eiwitdieet, het koolhydraten dieet, het Montignac dieet en het Dukan dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.