Afvallen in een week tips

afvallen in een week tipsHet is goed mogelijk om in een week af te vallen. Veel mensen willen snel afvallen met een bepaald doel, bijvoorbeeld het dragen van een badpak of bikini in de zomer of het passen van een mooie jurk voor een feest. Snel afvallen is tegenwoordig aan de orde van de dag. Afvallen in een week hoort daar bij. In dit artikel enkele tips die je kunnen helpen om in een week tijd af te vallen.

Hoeveel afvallen in een week?

Hoeveel kilo kun je in een week afvallen? Kun je 2 kilo afvallen in een week? Of misschien wel 10? Of is vijf kilo afvallen in een week realistischer? Hoeveel je ook af wil vallen, afvallen is een persoonlijk proces. Het gaat erom dat jij je er prettig bij voelt en dat het voor jou uit de houden is. Als je wil afvallen in een week tijd, houd je dan aan onderstaande richtlijnen:

 

Meer bewegen om af te vallen

Beweging helpt om af te vallen. Hoe meer je beweegt hoe beter je af zult vallen. Meer beweging staat bijna synoniem aan gewicht verliezen, mits je het niet compenseert door meer te eten. Beweging kun je op verschillende manieren vinden. Je kunt je fiets laten staan en gaan lopen, of in plaats van met de auto fietsend te gaan. Tevens kun je dagelijks een stukje gaan (hard)lopen of een sportclub opzoeken om daar te gaan sporten. Wat je ook doet, besef dat beweging goed is om af te vallen.

Minder ongezond eten

Ongezond eten is een belangrijke factor als het aankomt op vetopslag. Hoe ongezonder je eet, hoe dikker je wordt. Vet wordt namelijk veroorzaakt door calorieën en overtollige energie. Als je lichaam meer binnenkrijgt dan dat het verbrandt, wordt er vet opgeslagen. Als je gezonder gaat eten en vette snacks achterwege laat, kun je dus vanzelf afvallen. Begin bijvoorbeeld eens met het vervangen van ongezonde tussendoortjes en vette snacks. Er zijn veel gezonde tussendoortjes te vinden.

Water bij afvallen

Het is geen geheim dat water helpt bij afvallen. Probeer minstens twee liter water per dag te drinken en zie water vooral als een vervanger voor andere ongezonde snacks en tussendoortjes. Ook frisdranken en sapjes horen bij de dikmakers en zijn prima door water te vervangen. Water breekt afvalstoffen af en zorgt ervoor dat het afvallen sneller gaat.

Ga op zoek naar een maatje

Een maatje om mee af te vallen. Afslanken is vaak een eenzaam iets, wat je alleen doet. Niet gek dus dat het moeilijk vol te houden is. Zoek een maatje om mee af te vallen en je zult zien dat je elkaar kunt motiveren en stimuleren om door te gaan. Een maatje kan je helpen aan lekkere recepten voor gezonde tussendoortjes en je kunt ook makkelijk andere ervaringen delen. Boven alles is afvallen met een maatje vaak een stuk gezelliger.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.