Salade van avocado, edamame en rode kool

Edamame komt uit Oost-Azië en betreft een bereiding van onrijpe sojabonen in de peul. Dit gerecht is zeer rijk aan eiwitten en past dus perfect in een koolhydraatbeperkt dieet.

In China, Japan en Zuid-Korea weten ze zich goed raad met de edamame. Maar ook wij kunnen uitstekend profiteren van deze gezonde peulvrucht.

Zoals in deze salade waar edamame omringd wordt door rode kool en avocado.

 

Je hebt nodig:

  • 75 gram ontdooide en gepelde edamame die wel diep gevroren is
  • ½ rijpe avocado, zonder schil en in kleine stukjes
  • 50 gram geraspte rode kool
  • 2 grote wortels, in kleine staafjes gesneden
  • 1 eetlepel geroosterd zwart sesamzaad
  • 1 handje babyspinazie
  • 10 takjes koriander (grof gehakt)

 

Voor de dressing

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 2 theelepels koolzaadolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels agavesiroop
  • Zout en peper
  • Enkele druppeltjes geroosterde sesamolie

 

Bereidingswijze

Meng de wortels, edamame, avocado, rode kool en het sesamzaad in een grote kom goed door elkaar.

Maak de dressing op orde in bijvoorbeeld een kleine pot met schroefdrop en schud deze goed door elkaar.

Schenk de dressing uit over de salade in de kom.

Verdeel de babyspinazie over twee borden en doe de salade hierop op. Garneer met de koriander en dien dan op.

Ben je alleen? Bewaar dan de helft van de salade in een afgesloten bakje in de koelkast. Zal later vast nog van pas komen.

 

Meer van dit soort lekkere gerechten en echt profiteren van gezond, koolhydraatarm eten en drinken? Lees onze bevindingen over de Afslank Receptenbijbel, het meest complete koolhydraatarme kookboek van dit moment.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.