Ik word ziek van een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet helpt steeds meer mensen bij het afvallen. Maar wat nu als je merkt dat een koolhydraatarm dieet helemaal niet zo gunstig voor jou uitpakt? Je voelt je moe en misschien zelfs wel ziek.

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar er zijn mensen die ziek worden van een koolhydraatarm dieet. Er wordt dan gesproken van de koolhydraatarme griep. In dit artikel beschrijven we wat je daar het beste tegen kunt doen.

 

Overstappen op een koolhydraatarm dieet

Misschien ken je de situatie wel. Je hebt net besloten af te gaan vallen en bent vol vertrouwen overgestapt op een koolhydraatarm dieet. Je leest daar waarschijnlijk veel positieve berichten over en denkt: dat wil ik ook wel.

Maar dan begint het. Je wordt sneller moe, voelt je duizelig, krijgt last van winderigheid, diarree of juist een slechtere stoelgang… Kortom, algehele misère. Je vraagt je misschien wel af waar je aan begonnen bent.

Het kan voorkomen dat je door een koolhydraatarm dieet niet lekker in je vel komt te zitten. Het gebeurt bij een klein deel van de mensen die overstappen op een koolhydraatarm dieet. Voordat je besluit te stoppen is het goed om te weten dat dit verschijnsel slechts tijdelijk is.

 

Lichaam moet wennen

Waarom voel je je zo ziek sinds je een koolhydraatarm dieet bent gaan volgen? De reden is simpel. Je lichaam moet zich enorm aanpassen en nog wennen aan je nieuwe levensstijl. Het is immers nogal wat om van eetpatroon te wisselen. De jaren hiervoor heb je waarschijnlijk heel anders gegeten dan nu, maar je lichaam is daar wel gewend aan geraakt.

Het kan dus zijn dat je lijf meer tijd nodig heeft om te wennen aan je voorgenomen en veel gezondere dieet. Stop daarom niet en ga door! Want één ding is zeker: een koolhydraatarm dieet is gezonder.

 

Omgaan met de koolhydraatarme griep: geef het meer tijd

Vervelend dat jij de ongemakken ervaart die bij de koolhydraatarme griep horen. Toch is er eigenlijk maar 1 tip die we je kunnen geven: geef het de tijd. Het kan enkele dagen tot soms zelfs twee weken duren voor de overstap verwerkt is.

Wat je in de tussentijd wel kunt overwegen is om rustiger aan op te gaan bouwen. Mogelijk ben je in één keer begonnen met alle maaltijden vervangen voor een koolhydraatarm alternatief. Dan is het goed om slechts het ontbijt eerst te veranderen. Zodra dat goed gaat (na een dag of twee, drie) vervang je ook de lunch en na weer twee dagen het diner. Luisteren naar je lichaam is daarbij heel erg belangrijk.

 

Aanblijvende gezondheidsklachten

Het kan zijn dat ondanks deze tips de klachten niet overgaan. Dan is het de vraag hoe belangrijk jij een koolhydraatarm dieet vindt. Wanneer je je zorgen maakt of graag een koolhydraatarm dieet volgt, raden we je aan om op gesprek te gaan bij de huisarts.

Deze kan jou vast en zeker vertellen waar het nu precies aan ligt. Grote kans dat de huisarts je ook alternatieven aan kan reiken of juist kan helpen om de klachten te doen afnemen en wel van een koolhydraatarm dieet te kunnen genieten.

 

Goed van start

Ziek worden van een dieet kan soms het gevolg zijn. Het is de reactie van je lichaam op de plotselinge overstap die jij maakt. Wanneer de klachten na een tijdje niet verdwijnen, kun je hierover in gesprek gaan met de huisarts. Samen kun je dan bekijken wat een goed vervolg is en of het verstandig is om met een koolhydraatarm dieet verder te gaan. Wil jij echter goed van start gaan? Dan heb je misschien wel baat bij een weekmenu, waarbij je stap voor stap wordt geholpen bij het volgen van een koolhydraatarm voedingspatroon.

Een dergelijk weekmenu kun je hieronder gratis downloaden.

Download gratis het weekmenu

One Response

  1. Frijke juni 20, 2022 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.