Ik word ziek van een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet helpt steeds meer mensen bij het afvallen. Maar wat nu als je merkt dat een koolhydraatarm dieet helemaal niet zo gunstig voor jou uitpakt? Je voelt je moe en misschien zelfs wel ziek.

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar er zijn mensen die ziek worden van een koolhydraatarm dieet. In dit artikel beschrijven we wat je dan het beste kunt doen.

 

Overstappen op een koolhydraatarm dieet

Misschien ken je de situatie wel. Je hebt net besloten af te gaan vallen en bent vol vertrouwen overgestapt op een koolhydraatarm dieet. Je leest daar waarschijnlijk veel positieve berichten over en denkt: dat wil ik ook wel.

Maar dan begint het. Je wordt sneller moe, voelt je duizelig, krijgt last van winderigheid of een slechtere stoelgang… Kortom, algehele misère.

Het kan komen dat je door een koolhydraatarm dieet niet lekker in je vel komt te zitten. De vraag is dan hoe dat komt. Wil je doorgaan met het idee of besluit je te stoppen?

 

Lichaam moet wennen

De belangrijkste reden die we kunnen bedenken dat je een ziekelijk gevoel krijgt van een koolhydraatarm dieet is dat je lichaam er enorm aan moet wennen. Het is nogal wat om van eetpatroon te wisselen. Je hebt de jaren hiervoor ongezonder gegeten dan tijdens een koolhydraatarm dieet, maar je lichaam heeft daar wel een basis in gevonden.

Je lichaam heeft misschien meer tijd nodig om te wennen aan je voorgenomen gezondere dieet. Wat één ding is zeker: een koolhydraatarm dieet is gezonder.

 

Geef het meer tijd

De belangrijkste tip die we je kunnen geven om je beter te voelen is om het meer tijd te geven. Je lichaam kan best enkele weken nodig hebben om de overstap te verwerken.

Wanneer je het heel vervelend vindt en enorm veel last blijft houden, is het misschien een idee om af te gaan bouwen. Begin dus niet in één klap met het vervangen van al je maaltijden, maar beperk het tot een tussendoortje of een ontbijt. En zodra dat goed landt, kun je besluiten om verder te gaan tot je de hele dag door koolhydraatarm eet.

 

Aanblijvende gezondheidsklachten

Het kan zijn dat ondanks deze tips de klachten niet overgaan. Dan is het de vraag hoe belangrijk jij een koolhydraatarm dieet vindt. Wanneer je je zorgen maakt of graag een koolhydraatarm dieet volgt, raden we je aan om op gesprek te gaan bij de huisarts.

Deze kan jou vast en zeker vertellen waar het nu precies aan ligt. Grote kans dat de huisarts je ook alternatieven aan kan reiken of juist kan helpen om de klachten te doen afnemen en wel van een koolhydraatarm dieet te kunnen genieten.

 

Conclusie

Ziek worden van een dieet kan soms een gevolg zijn. Het is de reactie van je lichaam op de plotselinge overstap die jij maakt. Wanneer de klachten na een tijdje niet verdwijnen, kun je hierover in gesprek gaan met de huisarts. Samen kun je dan bekijken wat een goed vervolg is en of het verstandig is om met een koolhydraatarm dieet verder te gaan.

Laat een reactie achter