Koolhydraatarm dieet ervaringen: Minder stress

We doen onze best om ervaringen bij diëten bij te houden. Zo kunnen we een goed beeld geven van wat een dieet doet. In dit artikel hebben we nogmaals een ervaring die veel mensen krijgen bij het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Behalve dat mensen er een betere nachtrust van krijgen, hebben ze ook het idee dat ze minder stress ervaren.

Kan dat? Minder stress door een andere manier van eten met koolhydraatarme gerechten? Jazeker, in dit artikel leggen we dat verder aan je uit.

 

Ervaringen koolhydraatarm dieet

De ervaringen bij het koolhydraatarme dieet gaan over meer dan alleen afvallen. Wat afvallen en het verbranden van gewicht betreft zit je gewoon heel goed met een koolhydraatarm dieet. Het is effectief, makkelijk en snel.

Maar behalve het verliezen van gewicht werk je om meerdere fronten aan je gezondheid. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen krijgen op een andere manier energie binnen. Voorheen waren het voornamelijk de snelle koolhydraten die ze nuttigden (die vind je in snacks, ongezonde tussendoortjes, zogenaamd gezonde fruitkoekjes, gewone koekjes, chips en ga zo maar door). Die gaven een boost van energie, maar die hield maar korte tijd aan.

Nu ze anders eten houdt de energie wel langer aan. Er is minder energie in één keer, maar wel goed verspreid tussen de koolhydraatarme maaltijden. Daardoor wordt overtollige energie niet als vet opgeslagen.

 

Gelukkiger

Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen en meer energie hebben, worden daardoor gelukkiger. Dat komt vanwege een groot aantal positieve effecten die het koolhydraatarme dieet teweeg kan brengen, namelijk:

  • Een beter vermogen tot concentratie en geheugen;
  • Een lekkerder gevoel in je lichaam (meer uithoudingsvermogen, meer energie);
  • Vrolijkheid en opgewektheid;
  • Meer zelfvertrouwen (door het afvallen, maar ook door bovenstaande punten).

Er komt een stofje vrij in de hersenen dat het gevoel van geluk stimuleert. Je bent namelijk echt gelukkig met jezelf en je nieuwe leven. Dat straalt van je af, waardoor het effect alleen maar groter wordt.

 

Mentaal afgevallen

Je zou kunnen zeggen dat je ook mentaal bent afgevallen. Je bent gewicht verloren, maar hebt nu ook de energie om meer dingen te doen. Daardoor ervaar je dus ook minder stress. Je loopt niet meer de hele tijd tegen jezelf of je overgewicht aan. Daarvoor in de plaats ervaar je meer succes en voel je je daardoor gelukkiger. Je omgeving verandert daardoor met je mee. In plaats van problemen zie je eerder oplossingen.

De meeste mensen die een koolhydraatarm leven leiden en proberen te letten op voeding, maken zich minder snel zorgen en zien alles niet zo somber in.

Mentaal kan een koolhydraatarm dieet dus heel veel voor je betekenen. Zeker als je je af en toe een beetje ongelukkig of zelfs depressief voelt, zou je eens een tijdje moeten stoppen met koolhydraten eten en wat koolhydraatarme recepten zien te zoeken.

 

Conclusie

Ervaringen van het koolhydraatarme dieet zijn eigenlijk altijd wel goed. Zo goed zelfs dat er bijkomende effecten zijn. Het koolhydraatarme dieet doet meer dan alleen maar afvallen. Het kan je helpen om ook mentaal af te vallen, gelukkiger te worden en minder stress te ervaren.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.