De gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieet op een rij

We krijgen veel vragen over de vele positieve bijwerkingen van het koolhydraatarme dieet. Want behalve helpen bij het afvallen helpt een koolhydraatarm dieet in een veel breder spectrum mee aan je gezondheid.

De grootste gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieet zetten we dan ook graag voor je op een rij.

Meer energie

Een bekend verschijnsel bij mensen die overstappen op een koolhydraatarm dieet is dat ze het idee hebben over meer energie te beschikken. Ze kunnen zich meer inspannen en hebben het idee dat die inspanning ook langer duurt.

Vaak zonder dat ze aan hun conditie hebben gewerkt.

Het klopt dat je van koolhydraatarme gerechten veel energie krijgt. Enerzijds lever je in op snelle koolhydraten, maar anderzijds zijn de complexe (trage) koolhydraten wel een stuk effectiever. Ze zorgen voor energie, maar ook dat je afvalt.

 

Lagere cholesterol

Waarschijnlijk zoek je al naar allerlei manieren om je te hoge cholesterol te verlagen. Een te hoog cholesterol komt door het eten van teveel ongezonde producten.

Pillen en medicijnen zijn er in overvloed, maar helaas slaan maar weinig van die medicijnen aan. Nu is het zo dat een te hoog cholesterol prima bestreden kan worden door het eten van koolhydraatarme gerechten.

Wil jij dus een lagere cholesterol? Ga dan zeker voor een koolhydraatarm dieet!

 

Lagere bloeddruk

Net als je cholesterol werkt een koolhydraatarm dieet ook je bloeddruk in aanzienlijk tempo omlaag. Een te hoge bloeddruk wijst vaak op teveel zout in het eten. Doordat je met een koolhydraatarm dieet veel gezonder eet, krijg je ook veel minder zout binnen.

Dat scheelt aanzienlijk voor je bloeddruk. Je hoeft dus niet verrast op te kijken als je bloeddruk na een paar dagen fors is gedaald. Verrast dus niet, maar verheugd wel!

 

Gelukkiger

Een ander bijkomend effect van een koolhydraatarm dieet is dat het mensen gelukkiger maakt. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk gaan ze erop vooruit.

De belangrijkste verklaring is dat je met gezonde koolhydraatarme gerechten allerlei mineralen en vitamines binnenkrijgt die bijdragen aan je gevoel voor geluk. Je krijgt niet alleen een gelukkiger gevoel, maar wordt ook zelfverzekerder.

 

Lichamelijke effecten

Tot slot zijn er nog enkele lichamelijke effecten aan het volgen van een koolhydraatarm dieet. Zo blijkt dat mensen die regelmatig koolhydraatarm eten sterkere nagels krijgen dan andere mensen, maar ook glanzender haar en een mooiere huid.

Het is duidelijk dat je lichaam van buiten laat zien hoe het zich binnenin voelt.

 

Welvaartsziekten

Behalve deze genoemde gezondheidsvoordelen voorkomt het koolhydraatarme dieet ook nog eens tal van welvaartsziekten waar steeds meer mensen mee te kampen hebben. Denk bijvoorbeeld aan obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes.

Je kunt deze ziektes en kwaaltjes simpelweg voorkomen door gezonder en koolhydraatarm te gaan eten.

 

Veel meer dan afvallen

Het mag duidelijk zijn: een koolhydraatarm dieet doet veel meer voor je dan alleen maar afvallen. Behalve een lager cholesterol en het verlagen van je bloeddruk, zijn er ook lichamelijke en geestelijke effecten die een enorme bijdrage leveren voor jouw plezier in het leven. Dus ook als je niet zo noodzakelijk af hoeft te vallen, kun je de voordelen van een koolhydraatarm dieet naar je hand zetten!

2 Reacties

  1. Sonja Starink april 18, 2017 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.