Gepocheerde en gekruide kipfilet

Pocheren maakt het dat kipfilet lekker mals blijft. Tegelijkertijd dringen de kruiden goed in de kern van het vlees door. Dit zorgt voor een lekker gerecht van gepocheerde en gekruide kipfilet voor het avondeten dat je met liefde bereidt.

 

Je hebt nodig

  • 750 ml kippenbouillon
  • 4 kipfilets van 100 gram, zonder bot
  • Een halve kleine prei, in ringen gesneden
  • 4 eetlepels verse basilicum
  • Handje verse peterselie
  • 4 bakjes tijm
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • Zout en peper

 

Bereiding

Verwarm de bouillon in een pan die ook nog ruimte heeft voor de kip, zonder dat je deze hoeft te stapelen! Voeg de prei de peterselie, het laurier, de peperkorrels, de tijm en het basilicum toe en breng alles lekker aan de kook.

Laat dit kruidige mengsel 10 minuten sudderen.

Bestrooi aan beiden zijden de kipfilets met zout en peper en wrijf ze daar goed mee in. Plaats de kipstukken dan in de pan en zorg dat het mengsel net kookt (niet laten doorkoken!).

Pocheer op deze manier de filets gedurende 10 minuten, tot ze gaar zijn. Halverwege dien je ze wel even om te draaien.

Na 10 minuten haal je de kipfilets uit het vocht en houd je ze warm in een voorverwarmde oven of op een schaaltje dat met vuur verwarmd is.

Maak tot slot de jus door het kookvocht in te koken tot ongeveer een derde van wat het was. Klop er eventueel een theelepel boter doorheen om de jus wat dikker te maken. Serveer de jus naast de kip.

Voor de goede orde: de koolhydraten in dit gerecht zitten hem vooral in de jus! Die kun je dus achterwege laten.

 

Meer van dit soort recepten vind je in het uitgebreide en informatieve kookboek “de Afslank Receptenbijbel”. Maar liefst 100 recepten voor elk moment van de dag, die je gaan helpen om op gewicht te komen, maar – belangrijker nog – ook zorgen voor een gezonder leven. Bezoek snel de website om meer te weten te komen over dit populaire kookboek.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter