Filmavondje op de planning? Dan hoort daar natuurlijk popcorn bij. Maar popcorn is niet zo gezond, tenzij je het zelf maakt. Een extra smaak kan vaak ook geen kwaad. En dus is er deze popcorn van kaas!
Waarschuwing: een portie bevat al gauw zo’n 60 gram koolhydraten. Dat wordt door velen (terecht) niet meer gezien als koolhydraatarm. Desondanks delen we dit recept, omdat het wel iets kan zijn voor mensen die al iets verder zijn in een koolhydraatarm dieet en zichzelf iets meer veroorloven.
Neem ons dus niet kwalijk. Voor de écht koolhydraatarme variant laat je de Parmezaanse kaas achterwege. Dan smaakt hij ook nog goed, maar mis je de kaas.
Je hebt nodig:
- 2 eetlepels pofmaïs of gedroogde maïs
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels fijngehakte rozemarijn
- Vetarme bakspray met botersmaak
Bereidingswijze
We gaan er even vanuit dat je geen popcornmachine hebt. Heb je die wel? Gebruik die dan om de popcorn te bereiden.
Anders maak je gebruik van de magnetron.
Plaats 2 volle eetlepels van de maïs in een ruime magnetronschaal. Doe er een deksel met stoomgaatje op. Zet de magnetron gedurende 2 tot 3 minuten op de hoogste stand.
Haal deze er daarna weer uit. Gebruik ovenhandschoenen, want de schaal zal gloeiend heet zijn!
Doe de popcorn in een plastic zakje. Spray hier tweemaal in met de bakspray. Houd dan de zak goed dicht en schud deze heen en weer. Doe dit nog een paar keer en schud steeds na twee keer sprayen.
Doe dan het knoflookpoeder, de Parmezaanse kaas en het knoflookpoeder in de zak en mix goed door elkaar.
Serveer in een echte popcornzak!
Wil jij meer inspiratie opdoen in de koolhydraatarme keuken en de leukste en lekkerste ideeën krijgen? Lees dan onze review van hét koolhydraatarme kookboek van dit moment.