Ben je al een tijdje bezig met afvallen? Dan vliegen de diëten, zoals het eiwitdieet, het crash dieet en het koolhydraatarm dieet je vast om de oren. Wat houden al die diëten nu precies in? En hoe kun jij daarmee makkelijk en snel afvallen? Dieetkompas is gespecialiseerd in deze diëten.

Of je nu interesse hebt in een koolhydraatarm dieet weekmenu of liever een eiwitdieet volgt, je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om succesvol te kunnen afvallen.

Overgewicht

Ruim de helft van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht. Een groot deel daarvan heeft te maken met een extreme vorm van overgewicht: obesitas. Niet gek dus dat veel mensen hulp zoeken om af te vallen. Dieetkompas voorziet in informatie over zaken die het afvallen kunnen vergemakkelijken.

Verantwoord afvallen

Deze website neemt een stelling in: verantwoord afvallen staat voorop. Daarmee doelen we op het juiste gebruik van diverse soorten diëten. We maken een duidelijk onderscheid tussen diëten die bewezen effectief zijn en diëten die helemaal niet werken.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Eerlijke reviews van diëten, op basis van ervaringen.

Welke diëten vind je hier?

Jij wil afvallen. De manier waarop je dat kan doen is nogal verschillend. Dieetkompas adviseert op de volgende manieren:

  • We laten je reviews lezen van diëten;
  • We benoemen de voor- en nadelen van die diëten;
  • We geven aan wat je moet doen binnen het dieet (is het alleen een kwestie van anders eten, of ook van veel bewegen?);
  • We geven je aan hoeveel kilo je in bepaalde tijd kan verliezen.

Aan de hand van die vier richtlijnen kun jij dan zelf bepalen of het dieet bij je past.

Ja maar… diëten kosten geld

Het is inderdaad waar dat de meeste diëten geld kosten. Het eiwitdieet bijvoorbeeld. Dat is een zeer populair en uiterst effectief dieet, maar wel een dieet dat geld kost. Mensen die genoeg geld hebben zullen daar minder moeite mee hebben, want het dieet lost hun groter probleem op.

Maar hoe val je dan af als je weinig geld hebt?

eiwitten in eiwitdieet

Een eiwitdieet gaat uit van de kracht van eiwitten.

Gratis en goedkoop

Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper of zelfs gratis. Je zal op onze website merken dat we een enorme voorstander zijn van een koolhydraatarm dieet. Dit dieet lijkt erg op het eiwitdieet, maar benadert afvallen net iets anders. Je kunt gratis en vandaag nog beginnen met een koolhydraatarm dieet, door onze recepten te downloaden. Wanneer je net iets meer begeleiding wenst, kun je vrij goedkoop een receptenboek of dieetplan kopen.

Maar pas wel op!

Gratis en goedkoop wil niet altijd zeggen dat een dieet goed is. Het ziekenhuisdieet is daar een voorbeeld van, want dat is een gratis te volgen dieet, maar wel een crash dieet. Op Dieetkompas waarschuwen we je voor dergelijke ongezonde diëten. Ben je dus van plan om een gratis dieet te volgen? Controleer dan eerst even of het wel echt werkt.

Afvallen moet voor iedereen kunnen

Dieetkompas is van mening dat afvallen voor iedereen moet kunnen: rijk en arm, oud en jong, man en vrouw. We laten dat zien door steeds nieuwe diëten uit te proberen en alleen die diëten aan te prijzen die het verdienen.

Niet goed? Geld terug!

Tot slot biedt Dieetkompas een keiharde garantie: val jij niet af, dan hoef je ook niet te betalen! Dieetkompas verkoopt naast haar eigen producten ook diëten van andere partijen. Maar Dieetkompas gaat alleen samenwerking aan met partijen die deze garantie bieden.

Dat betekent dat je via Dieetkompas gegarandeerd afvalt en anders niets hoeft te betalen.

Dieetkompas biedt garantie

Gezond advies

Dieetkompas doet haar best om je van dienst te zijn door je te informeren over de meest gezonde diëten en andere manieren om af te vallen, zoals beweging door sporten en workouts, het bereiden van een koolhydraatarm ontbijt, lunch en diner. We werken aan de hand van onderzoeken en maken gebruik van de visie van professionele instanties zoals het Convenant Gezond Gewicht en de Schijf van Vijf, zoals die door het Voedingscentrum werd ontwikkeld.

Alleen met sterke argumenten kunnen we onze lezers optimaal bedienen en helpen om te beginnen met een gezonde wijze van afvallen.

Bewaren

Bewaren