Een koolhydraatarm dieet op het werk volgen

Heb je een drukke baan en wil je toch graag afvallen? Een koolhydraatarm dieet is prima op je werk te volgen. Je moet dan gewoon een aantal richtlijnen zien te volgen.

In dit artikel vertellen we je hoe je praktisch een koolhydraatarm dieet mee kunt nemen naar je werk.

 

Koolhydraatarm leven

Een koolhydraatarm leven is waar we het nu eigenlijk over hebben. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn mensen die een koolhydraatarm dieet vermijden omdat ze denken dat het niet praktisch is. Hoe moeten ze al die salades bereiden op het werk? En alleen maar vlees en vis, toch? Want boterhammen met kaas zijn uit den boze bij een koolhydraatarm dieet!

Nee hoor, zo erg is het niet.

Er zijn genoeg manieren om je koolhydraatarme dieet of je gerechten op het werk te nuttigen. Zelfs zonder dat iemand er ooit naar zal kraaien, mocht je dat vervelend vinden.

 

Ontbijten

Het is belangrijk om het ontbijt goed aan te pakken. Dat is niet alleen zo als je een koolhydraatarm dieet volgt, maar eigenlijk geldt dat altijd. Het ontbijt is belangrijk, omdat de dag net begonnen is. Je moet veel energie binnen krijgen.

Fijn voor jou, want daardoor kun je thuis al het belangrijkste werk doen. Zorg dat je uitgebreid ontbijt conform koolhydraatarme recepten. Neem bijvoorbeeld ei met zalm of kwark met fruit, noten en zaden. Zorg in elk geval dat je vol komt te zitten. Dan kun je er weer een tijdje tegenaan.

 

Lunchen

Op je werk is er één maaltijd waar je niet aan ontkomt: de lunch. Maar een koolhydraatarme lunch is helemaal niet zo ingewikkeld. Als je hem thuis voorbereid en meeneemt naar het werk, kun je bijvoorbeeld een groene smoothie als lunchgerecht nemen. Houd als snack nog een zak met (ongezouten) noten en zaden bij de hand of ga voor een paar stukken lekker fruit. Wil je meer lunchen? Ga dan aan de kwark en vul deze met fruit en noten of zaden. Je zal zien dat er meer mensen zijn die op die manier lunchen. Niemand zal zich afvragen wat voor een dieet jij nu weer bent gaan doen.

 

Tussendoortjes

Het is belangrijk om ongezonde tussendoortjes te vermijden. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je iets snoept of snaait. Daar hoef je ook helemaal niet over in te zitten, want zo flexibel is het koolhydraatarme dieet wel.

Maar voor je eigen veiligheid kun je het beste wel tussendoortjes van huis meenemen. Bekijk onze uitgebreide boodschappenlijst en lijst met koolhydraatarme producten voor suggesties en ideeën.

 

Vraag rond

En als je er echt moeite mee hebt om een koolhydraatarm dieet op je werk vorm te geven, kun je altijd op zoek gaan naar andere mensen. Zo’n beetje de helft van alle mensen die afvalt doet dat aan de hand van een koolhydraatarm dieet! Zij hebben vast nog wel tips en adviezen voor je, als je wil weten hoe jij succesvol gebruik kan maken van koolhdyraatarme gerechten terwijl je op kantoor zit!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.