Een koolhydraatarm dieet beginnen als 65+-er?

Ben jij 65 jaar of ouder en wil je graag een koolhydraatarm dieet gaan volgen, omdat je weet dat dit een uiterst succesvol dieet is?

Logisch, want veel mensen verkiezen het koolhydraatarme dieet boven elk ander dieet. De reden is simpel: een koolhydraatarm dieet is goedkoop, makkelijk te volgen, zeer prettig, goed vol te houden en uiterst effectief in zeer korte tijd.

Als 65+-er kun je je zorgen maken over je gezondheid. Krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen, kun je het niveau van het dieet wel aan?

We kunnen je gerust stellen. Een koolhydraatarm dieet is prima voor 65+-ers. Sterker nog, het zal je helpen om in het algemeen een stuk gezonder te gaan leven!

Wat doet een koolhydraatarm dieet?

Op de vraag wat een koolhydraatarm dieet is geven we antwoord in een ander artikel. Beknopt komt het neer op het volgende:

  • Door koolhydraatarm te gaan eten krijgen snelle koolhydraten weinig ruimte meer;
  • Je zoekt gezondere vervangers voor suikers en snelle koolhydraten;
  • Een belangrijke bron van voeding wordt nu gevormd door eiwitten;
  • Je verbrandt meer vet, maar houdt minder energie vast (en die energie wordt dus niet opgeslagen als vet);
  • Daardoor verbrand je in korte tijd veel vetmassa en bouw je spiermassa op.

 

Afvallen

Het doel van een koolhydraatarm dieet is voor veel mensen afvallen. Dat proces heb je hierboven kunnen lezen. Het gaat vrij snel. Al binnen een week kun je met gemak je eerste kilo verbranden met een koolhydraatarm dieet. Maar we hebben ook manieren beschreven van hoe je in iets meer dan twee maanden 10 kilo kunt verbranden of hoe je in kortere tijd 5 kilo vet verbrandt.

De reden is heel eenvoudig. Een koolhydraatarm dieet is een zeer vriendelijk en flexibel dieet. Het is eigenlijk voor iedereen wel te volgen: mensen met diabetes, mensen met een verhoogde bloeddruk of mensen met een te hoog cholesterol. Eigenlijk heeft iedereen wel baat bij een koolhydraatarm dieet.

Wil je een professioneel koolhydraatarm dieet volgen en niet alles zelf uitzoeken? Dan raden we je het Vitadis Slanker Leven Plan 2.0 aan. Dit is een zeer uitgebreid en compleet afvalplan waarmee je gegarandeerd gewicht gaat verliezen.

Lees de review van Vitadis Slanker Leven 2.0

 

Meer gevolgen voor je gezondheid

Mocht je nog twijfelen of een koolhydraatarm dieet aan jou besteed is, dan is het raadzaam om eens te kijken naar de andere gevolgen voor je gezondheid. Zo:

  • Zorgt een koolhydraatarm dieet voor een lagere cholesterol;
  • Kun je met een koolhydraatarm dieet zorgen voor een lagere bloeddruk;
  • Neemt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk af;
  • Word je een stuk fitter en vitaler van de recepten die je binnen dit dieet eet.

De meeste mensen ervaren al binnen een paar dagen de positieve effecten van het dieet, los van het feit dat ze afvallen.

Een koolhydraatarm dieet is dan ook prima te volgen voor mensen met diabetes, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Dat maakt het ook voor jou als 65+-er prima om met een koolhydraatarm dieet aan je gewicht (en overige gezondheid) te gaan werken.

 

Bij twijfel een arts raadplegen

Mocht je desondanks nog je twijfels hebben, dan is het altijd belangrijk een arts te raadplegen. Die kan je uitleggen wat een koolhydraatarm dieet in jou geval gaat betekenen en waar je rekening mee moet houden.

Wanneer de arts het nodig vindt of jij het graag wilt, kun je een koolhydraatarm dieet op laten stellen bij een diëtist. Die bekijkt samen met jou wat je streefgewicht kan zijn en hoe je dat het snelste kan bereiken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.