Paleo roept vaak het beeld op van vleesetende mannen met knuppels. Niet gek, want in het Stenen Tijdperk was vegetariër zijn gewoon geen optie. Of je moest echt kunnen leven van bessen, noten en zaden.

Vlees neemt een belangrijke plaats in binnen het Paleo dieet, maar wanneer je daar geen voorstander van bent, is dat geen reden om niet aan het Paleo dieet te beginnen. Een vegetariër kan prima deelnemen aan het Paleo dieet. In dit artikel leggen we je uit waarom.

 

Paleo is meer dan alleen maar vlees

Vlees, vis en gevogelte (de voedingsmiddelen die vegetariërs doorgaans laten liggen) zijn niet de enige onderdelen van het Paleo dieet. Er is veel en veel meer te vinden. Denk bijvoorbeeld aan fruit, denk aan groenten en zaden en denk aan noten. Het enige wat je niet binnenkrijgt zijn de vitaminen die in vlees, vis en gevogelte zitten. Maar daar zijn – net als in het normale leven – prima alternatieven voor, zoals vitaminepillen.

 

Kookboek voor Paleo vegetariërs

Speciaal voor vegetariërs onder Paleo-liefhebbers is er een boek geschreven: Vegetarisch Paleo. Dit boek staat boordevol vegetarische Paleo-recepten.

Het feit dat dit boek er is wil al zeggen dat Paleo prima door vegetariërs te volgen is, maar ook dat er een grote vraag is naar vegetarische producten in de wereld van Paleo.

Vegetarisch Paleo