Met een weekmenu weet je zeker dat je het beste haalt uit je Paleo levensstijl. Maar hoe ziet zo’n weekmenu er nu uit en hoe maak je dat zelf?

In dit artikel helpen we je, stap voor stap, om een Paleo dieet weekmenu op te stellen.

 

Stap 1: Wat vind jij lekker?

We gaan ervan uit dat je de principes van Paleo kent, dat je weet wat je wel mag eten en wat niet. Dan komt nu het belangrijkste, namelijk wat jij lekker vindt. Je wil natuurlijk elke avond iets gezonds, maar ook iets lekkers eten.

Maak voor jezelf eens een overzicht van de recepten die jij lekker vindt. Schrijf ze op een kattenbelletje en plak ze ergens op tafel. Varieer in deze recepten, bijvoorbeeld recepten gericht op vlees, op gevogelte, op vis, op groenten, op fruit, op noten en zaden. Gebruik onderstaande lijst om je te sturen:

  • Gehakt
  • Kip/ Kalkoen
  • Varken
  • Rund
  • Lam
  • Vis

Je hebt aardig wat recepten nodig, dus neem er je tijd voor.

 

Stap 2: Wat heb je op voorraad

Je begint in deze stap op een serieuze horecazaak te lijken, want je moet een lijst gaan bijhouden van wat er allemaal in je diepvries zit. Ook hier gebruik je kattenbelletjes voor, maar die plak je (het liefst overzichtelijk) op je koelkast of diepvries. Zo weet jij wat er allemaal aanwezig is en wat niet. TIP: maak een aanwezig/ afwezig-bord, zodat je onder ‘afwezig’ ziet wat je deze week moet kopen.

 

Stap 3: Ontbijtrecepten en lunchrecepten

Wat betreft ontbijt- en lunchrecepten hoef je niet zo moeilijk te doen als bij maaltijden. Kies twee of drie ontbijt- en twee of drie lunchrecepten uit. Schrijf ze op kattenbelletjes (meerdere keren, zeven in totaal).

 

Stap 4: Plan je weekschema in

Pak nu een groot vel papier, waarop je horizontaal de dagen van de week schrijf en verticaal ‘ontbijt’, ‘lunch’ en ‘diner’. Plak hier je kattenbelletjes in. Je zal zien dat er een weekmenu ontstaat, waar je de hele week van kan profiteren.

Tips:

  • Varieer in gerechten (de ene dag vlees, de andere dag kip, de volgende dag vis);
  • Doe lunch en ontbijt om en om (maar kruis ook als je dat lekker vindt).

 

Meerdere weekschema’s

Je hoeft het opzetten van een weekschema maar een paar keer te herhalen en je kunt de rest van je leven vooruit. Als je iedere maand (vier weken) dezelfde weekschema’s hanteert, weet je zeker dat je goed zit. En kom je dan weer eens wat lekkers tegen? Dan is het zo toegevoegd.