Pasta en paddenstoelen uit de oven

Paddenstoelen zijn erg geliefd in de koolhydraatarme keuken, want ze bevatten weinig calorieën. In dat geval kun je de pasta (gewone pasta) toestaan in dit gerecht.

Maar… natuurlijk kan het nóg koolhydraatarmer! Vervang daarom de pasta voor deze courgettepasta. Dan zit je helemaal gebakken.

 

Je hebt nodig:

  • 50 gram gedroogde penne (of andere pasta)
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in dunne ringen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 175 ml groentebouillon
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 2 stengels bleekselderij (in plakjes)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 350 gram gemengde paddenstoelen
  • 6 eetlepels magere crème fraîche
  • 25 gram magere geraspte kaas
  • Zout en zwarte peper

 

Bereidingswijze

Zet de oven alvast aan op 200 graden. Kook daarna de pasta gedurende 10 tot 14 minuten in water (een beetje zout) beetgaar. Giet de pasta af en spoel af onder koud water om doorkoken te stoppen.

Pak er een koekenpan bij en verhit hierin wat olie op matig vuur.

Bak de ui in een minuut of 8 glazig en goudbruin. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe. Bak deze 1 minuut mee.

Doe de paddenstoelen, bouillon, peper en wat zout, de tijm en het paprikapoeder erbij en roer door. Bak dit 5 minuten tot de paddenstoelen er gaar uit zien en roer dan de crème fraîche er doorheen.

Doe de pasta en het mengsel van paddenstoelen in een ovenschaal. Schep alles lekker door elkaar en bestrooi het met wat geraspte kaas.

Bak het in de oven tot het borrelt en de kaas goudbruin is. Richtlijn: 15 minuten.

 

Wil jij meer van dit soort smakelijke gerechten? Doe je zelf dan de Afslank Receptenbijbel cadeau. Dat bespaart je – met ruim 100 koolhydraatarme, gezonde gerechten – heel veel werk. Je weet zeker dat je echt koolhydraatarm en dus gezond kookt. Lees alles over dit boek in onze review.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel