Sperziebonen lenen zich uitstekend als ingrediënt voor de koolhydraatarme en ketogene keuken. Dit recept zal je heerlijke, licht gekarameliseerde boontjes opleveren die een zeer aanwezige knoflooksmaak hebben. En het fijne is dat je ze met weinig ingrediënten en in een half uur op tafel kunt hebben!
Je hebt nodig
- 450 gram schone sperziebonen
- 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 theelepel fijngehakte knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast op 220 graden en zet een bakplaat met aluminiumfolie klaar.
Doe de sperziebonen in een grote kom en schep de olijfolie en knoflook er goed doorheen. Kruid vervolgens de bonen met een klein beetje peper en zout.
Verspreid de bonen over de aluminium bakplaat en zet ze circa 10 minuten in de oven. De boontjes moeten zacht en lichtjes bruin gekleurd zijn. Halverwege moet je ze één keer omscheppen.
Haal de sperziebonen uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas erover uit, alvorens op te dienen.
De ketogene keuken kan even wennen zijn. Wil jij goed beslagen ten ijs komen? Dan adviseren we je de Afslank Receptenbijbel, met ruim 100 koolhydraatarme en ketogene recepten.