Frittata met erwten en asperges

Frittata is een flexibel gerecht te noemen. Je kunt het inzetten voor elke maaltijd van de dag, zoals ook voor de lunch. Maar voel je vrij om dit gerecht ook op andere momenten te nuttigen.

Je kunt frittata zowel warm als op kamertemperatuur eten zonder dat het ten koste gaat van de smaakbeleving.

Maar het grootste voordeel is nog wel dat frittata koolhydraatarm is en je helpt profiteren van tal van gezondheidsvoordelen.

Deze frittata met erwten en asperges is bedoeld als lunch en kun je makkelijk meenemen naar het werk, bijvoorbeeld in een lunchtrommeltje.

Deze frittata is bedoeld voor 2 personen. Per portie bevat de frittata 9,5 gram koolhydraten.

 

Je hebt nodig:

  • 100 gram groene asperges
  • 70 gram erwten (diepvries of blik)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel verse munt
  • Zout en peper
  • Vetarme bakspray

 

Bereidingswijze

Neem een pan en breng daarin water aan de kook. Snijd ondertussen de groene asperges bij en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de lente-uitjes in ringen en hak de munt.

Kook vervolgens de aspergestukjes in 5 minuten gaar en zorg ervoor dat ze nog heldergroen zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder stromend water.

Kook in hetzelfde water de erwten gedurende 3 minuten. Giet de pan af en spoel ze nog een af onder stromend water.

Neem een kom en klop hierin de eieren. Doe ook de kaas, munt en lente-ui ringetjes erdoorheen en voeg zout en peper toe voor de smaak.

Pak een kleine koekenpan en vet deze in met de bakspray.

Schenk het eimengsel in de pan en verdeel hier de asperges en erwten over. Bak op een laag vuur het ei en schud de pan regelmatig om alle groenten met ei te bedekken. De frittata moet je ongeveer 10 minuten blijven bakken. Aan de onderkant moet ze stevig zijn, bovenop mag het wat zachter zijn.

Maak de frittata met een brede spatel los van de pan en keer hem om. Bak nu de andere kant nog even goed door.

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenBen je op zoek naar meer koolhydraatarme recepten om je vingers bij af te likken? In dé hit van dit moment staan meer dan 100 koolhydraatarme recepten, die je niet alleen helpen bij het afvallen, maar ook je cholesterol en bloeddruk ten goede komen. Lees er alles over.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel