Veel mensen hebben het idee dat afvallen met Weight Watchers met een hele groep gebeurt. Maar dat is niet het geval. Je valt alleen af, maar je kunt wel de betrokkenheid van een groep inschakelen. Wat je dan doet is samenkomen en bespreken hoe het afvallen bij jou verloopt. Deze groepen zijn er door het hele land heen.

 

Ondersteuning en support

Eén van de speerpunten van Weight Watchers is het ondersteunen van anderen die afvallen. Met dat idee zijn de groepen (community’s) ontwikkeld. In deze groepen komen mensen samen die vragen hebben over hun dieet of die er niet helemaal uitkomen.

Samen sta je sterker.

Onder die kreet werkt Weight Watchers eraan dat mensen samen kunnen afvallen. Je kunt zaken met elkaar delen, maar ook steun vinden bij elkaar.

 

Recepten delen

Een belangrijk punt in het verleden was het delen van recepten. Zoals je weet werkt Weight Watchers met Propoints, wat betekent dat bepaalde producten een bepaalde waarde hebben en dus wel of niet gezond zijn.

Gezond eten staat centraal bij Weight Watchers, maar het kan soms lastig zijn om recepten te vinden. Eén van de activiteiten die je dus uit zou kunnen voeren is het delen van deze recepten.

 

Online groepen

Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk. Afvallen willen we natuurlijk wel, maar de ondersteuning is vaak een brug te ver. Je bent er al gauw een avondje aan kwijt en niet iedereen ziet dat zitten. Voor mensen die wel ondersteuning willen, maar niet fysiek, zijn er online groepen. De website van Weight Watchers heeft ruimte voor een forum, een community. Hier kun je van alles delen: je streefgewicht en je huidige gewicht, maar ook recepten en hulp.