Als je wil afvallen heb je baat bij een goed dieet. Het dieet van Weight Watchers, wat zich intussen al geen dieet meer wil laten noemen, is een perfect voorbeeld.

Weight Watchers heeft meer dan vijftig jaar ervaring in afvallen, een gigantische groep volgers (die iedere dag verder groeit) en veel kennis in huis om jou te helpen bij het afvallen. Maar wat zijn nu de grootste voordelen van afvallen met Weight Watchers?

Waarom zou je andere diëten links moeten laten liggen en voor Weight Watchers kiezen? We bespreken de grootste voordelen hier.

 

Blijvend veranderen

Het doel van Weight Watchers heeft zich kortgeleden verlegd van afvallen naar algehele gezondheid. Afvallen kan, volgens de experts, pas als ook de rest (geestelijk en lichamelijk) lekker loopt. Kortom: je moet je leven op orde krijgen om goed te kunnen afvallen.

Dat is dan ook de achterliggende waarde van het Feel Good programma dat Weight Watchers eerder presenteerde.

Het gevolg is dat je met Weight Watchers kiest voor een blijvende verandering. Niet alleen op het gebied van kilo’s verliezen, maar ook je geestelijke en fysieke gesteldheid zullen blijvend veranderen in de positieve zin. Vanuit dat oogpunt is Weight Watchers een enorme verrijking voor mensen die ook mentaal niet lekker in hun vel zitten.

 

Professioneel

Een ander belangrijk voordeel van het dieet is dat het een uiterst professioneel dieet is. Een professionele onderneming, kun je zeggen. Vanuit de kleine kring waarin Weight Watchers halverwege de vorige eeuw werd opgericht, is ze gegroeid naar een bedrijf van formaat. En dat bedrijf schroomt het niet om professionals in te huren.

Dat die professionals de boel flink op zijn kop zetten en met wijziging na wijziging komen, maakt niet uit. Weight Watchers is er beter door geworden, versterkt. Die professionaliteit maakt het dat Weight Watchers op veel vertrouwen in de community kan rekenen. Mensen vallen graag met het dieet af, omdat ze weten dat het door professionals gedragen wordt.

Lekker blijven eten

Het Feel Good programma, maar ook het oude Pro Points-systeem, weten wat mensen willen. Genieten van het leven. Ook dat staat voorop. Weight Watchers geeft daar vorm aan door punten te laten tellen voor voeding (Pro Points). Deze punten mag je inzetten wanneer je maar wil. Dat stelt je dus ook in staat om te zondigen en iets vettiger te eten. Zolang je maar compenseert en de punten verder goed verdeeld.

In het Feel Good programma is dat – mede door de professionals – ietwat omgegooid. Maar het feit blijft dat Weight Watchers wil dat haar volgers van het leven kunnen genieten. En dat moet ook wel, want anders gaan ze zich nooit happy voelen en dat is juist nodig om af te gaan vallen.

 

Wereldwijd actief

Het eerste dieet dat wereldwijd zoveel faam heeft verworven is ongetwijfeld het dieet van Weight Watchers. Niet alleen in de Verenigde Staten en Europa, maar ook in Aziatische landen, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika zijn grote groepen die Weight Watchers volgen. Daarmee krijgt het een groot draagvlak en de verantwoordelijkheid om goed te zijn.

Professionaliteit, tevredenheid, en effectiviteit moeten dus continu worden gewaarborgd. Een zware taak voor Weight Watchers, want begeleid al die landen maar eens! Voor de volgers van Weight Watchers echter een groot voordeel, want zo weet je zeker dat je goed zit.

 

Nog meer voordelen?

Er zijn nog veel meer voordelen te bedenken waarom Weight Watchers goed is. Zo is het een vrij goedkoop dieet, kun je het volgen waar en wanneer je maar wil, kun je ook online afvallen met Weight Watchers, zijn er duizenden recepten te vinden (gratis en voor niks op internet of via een van de vele Weight Watchers gidsen en receptenboeken). Kortom: Weight Watchers doet wat werkt en draagt zorg voor haar product. Beter kun je wat dat betreft niet zitten.