Weight Watchers heeft met vijftig jaar ervaring de nodige kennis in huis om te weten wat werkt als het aankomt op afvallen. Die kennis is vertaald naar vier speerpunten, namelijk:

 

Gedrag

Je gedrag veranderen is heel belangrijk. Je leert hoe je dit op een positieve manier doet en hoe je op een gezonde manier naar voeding gaat kijken. Je gedrag wordt bijgestuurd door Weight Watchers, maar het is wel de bedoeling dat je hier uiteindelijk zelf mee doorgaat.

 

Voeding

Kennis over voeding is van essentieel belang. Je moet weten wat je eet. Niet alleen het Voedingscentrum bezigt dat credo, ook Weight Watchers is daarvan overtuigd. En dat is dan ook wat Weight Watchers doet. Ze maakt je bewust van wat je eet, maar informeert je ook gelijk waarom dat wel of niet gezond is. Zo kun jij controle krijgen over je eigen voeding en weet je ook waarom afvallen vooralsnog niet wilde lukken (en met Weight Watchers waarschijnlijk wel gaat lukken).

 

Beweging

Beweging is een optionele toevoeging aan je Weight Watchers-avontuur. Wie volop beweegt houdt zijn lichaam in conditie. En dat is niet alleen fijn voor het afvallen, maar ook de perfecte manier voor algehele gezondheid en vitaliteit.

 

Ondersteuning

Wat minstens zo belangrijk is, is de steun die jij van je omgeving krijgt. Afvallen doe je niet alleen. Mensen in je omgeving kunnen jou dat extra zetje geven dat je nodig hebt om door te zetten en door te gaan. Ondersteuning komt bij Weight Watchers onder meer vanuit de community waarin je je begeeft. Je kunt naar groepsbijeenkomsten, maar ook online steun verwachten van anderen die hetzelfde dieet volgen.