Koolhydraatarme noedels met zongedroogde tomaten

Deze koolhydraatarme noedels worden ook wel “de wondernoedels” genoemd. Het zijn shirataki-noedels en ze komen uit Japan. Ze bevatten geen koolhydraten, maar ook geen vet en geen cholesterol. Daarnaast zijn ze glutenvrij en bevatten ze dus weinig calorieën. De onverteerbare vezels worden namelijk direct door het lichaam afgestoten.

Deze wondernoedels zijn bedoeld als bijgerecht en smaken heerlijk bij een vlees- of vismaaltijd.

 

Je hebt nodig

  • 175 gram natte shirataki-noedels
  • 100 gram magere ricotta (kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 6 zongedroogde tomaten (droog en niet op olie)
  • Vetarme bakspray
  • Zout en peper

 

Was de noedels eerst in warm water om de geurtjes weg te nemen. Vet daarna een wok in met de vetarme bakspray en roerbak de noedels ene minuut of 3, tot ze droog lijken.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Schep de kaas en de tomaat door de noedels. Verwarm alles goed. Voeg daarna de basilicum toe en brengt het geheel op smaak met wat zout en peper.

Je kunt deze wondernoedels serveren in een klein schaaltje.

 

Meer koolhydraatarme recepten? In de “Afslank Receptenbijbel” vind je ruim 100 recepten en heel veel informatie over koolhydraatarm eten. Het is de bestseller van dit moment. Zeker als je van plan bent serieus verder te gaan met een koolhydraatarm dieet, mag dit boek niet ontbreken.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter