Waldorfsoep

Voor soepliefhebbers hebben we een heerlijk recept voor koolhydraatarme waldorfsoep. De heerlijke combinatie van appel met bleekselderij voorziet deze soep van een bijzondere smaak. Het is een gerecht dat lekker wat eiwitten bevat en daardoor perfect past binnen een koolhydraatarme levensstijl.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 middelgrote ui, gepeld en in snippers
  • 225 gram geschilde knolselderij in  blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 granny smith appels, geschild en zonder klokhuis (in blokjes)
  • 6 strengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt (vetvrij)
  • 4 eetlepels cashewpasta
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

Neem een grote soeppan en vet deze in met de vetarme bakspray. Plaats vervolgens op een laag tot matig vuurtje en bak de uien er een minuut of 8 zachtjes in tot ze glazig zijn.

Voeg de knolselderij, bkeekselderij, tijm en bouillon toe en breng alles met zout en peper nog meer op smaak.

Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook.

Zet dan het vuur laag, dek de pan goed af met een deksel en laat de soep een kwartiertje lekker sudderen. De knolselderij moet zacht worden.

Doe de appelstukjes erdoorheen en kook de soep nog 10 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en roer dan de cashewpasta erdoorheen. In plaats van cashewpasta kun je ook pindakaas gebruiken.

Maak de soep af door de yoghurt toe te voegen.

 

Ben jij op zoek naar meer koolhydraatarme gerechten, omdat je optimaal wil profiteren van de vele voordelen die de koolhydraatarme keuken te bieden heeft? Lees dan onze review over het kookboek de Afslank Receptenbijbel.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Like jij dit bericht?

Deel het met je vrienden!