Garnalen zijn erg geliefd onder onze lezers. Daarom delen we met veel liefde een nieuw gerecht. In dit geval een salade waarbij de garnalen worden vergezeld door zwarte bonen. Dat levert een heerlijk gerecht op dat het zowel als bijgerecht als lunch goed zal doen.
Je hebt nodig:
- 350 gram grote en rauwe garnalen (darmkanaal verwijderd, gepeld)
- Een kwart theelepel selderijzout
- 1/8 theelepel cayennepeper
- Snufje komijnpoeder
- 2 partjes limoen
- Gescheurde ijsbergsla
- Vetarme bakspray
Voor de salade
- Een halve kleine rode ui (gesnipperd)
- Een halve rode paprika (fijngehakt)
- 1 middelgrote tomaat in stukjes)
- 4 eetlepels gare maïs
- Een kwart rode chilipeper (fijngehakt)
- Een half blikje zwarte bonen (afgegoten en afgespoeld)
- Geraspte schil en het sap van een halve limoen
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- Zout en peper
Bereidingswijze
Neem een grote kom. Doe hier het selderijzout, de cayennepeper en het komijnpoeder in. Voeg de garnalen toe en laat de garnalen hier circa 10 minuten in marineren.
Pak een grote koekenpan en spray deze in met de bakspray. Zet de pan op een matig tot hoog vuur en bak de garnalen gedurende 3 minuten in de pan. Ze moeten goed gaar zijn. Schep ze wel regelmatig om.
Haal de garnalen uit de pan en laat ze op een bordje afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de salade en bedek twee borden met gescheurde slablaadjes. Schep hier de salade op en verdeel de garnalen. Plaats de partjes limoen aan de zijkanten, zodat je deze over de salade uit kan knijpen.
Koolhydraatbeperkte gerechten zijn erg gezond. Ze helpen je niet alleen bij het afvallen, maar dragen in de brede zin bij aan je gezondheid. Zo verlagen deze gerechten bloeddruk en cholesterol en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Wil jij meer voordeel halen uit koolhydraatarme voeding? Lees dan zeker het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel.
Ga naar de Afslank Receptenbijbel