De Weight Watchers puntenlijst is een serieus item onder de gebruikers van dit afslankplan. Hoewel het puntensysteem met de komst van het nieuwe Feel Good programma grotendeels gewijzigd is, zijn er nog altijd veel mensen die het gebruiken.

De puntenlijst van Weight Watchers, wat houdt dat precies in?

 

Punten tellen met Pro Points

Het oude systeem van Weight Watchers liet gebruikers van het dieet punten tellen. Dit waren de zogenaamde Pro Points.

Afhankelijk van je streefgewicht en je huidige gewicht mocht je per dag een aantal punten nuttigen. Die punten kon je dus sprokkelen en afhankelijk van wat je at raakten die punten op. Je zal begrijpen dat een portie friet meer punten was dan een appel.

Sommige producten mocht je eindeloos eten volgens de Pro Points-lijst (en dat is ook de reden dat hij op de schop is gegaan, want de lijst bleek niet meer helemaal relevant). Desondanks heeft dit wereldwijd miljoenen mensen geholpen om af te vallen door punten te tellen.

 

Puntensystemen

In de loop der jaren zijn andere diëten met het idee van Weight Watchers aan de haal gegaan. Voor zover er juridisch gezien mogelijkheden waren, gingen andere diëten ook punten tellen. Of calorieën. Hoe dan ook, het dieet van Weight Watchers bleek hier het meest effectief in te zijn.

Andere puntensystemen werken zeker ook, maar dat van Weight Watchers bleek keer op keer toch de beste te zijn.

 

Waar vind ik die Weight Watchers puntenlijst?

De puntenlijst van Weight Watchers werd in eerste instantie alleen maar via de website en de community verspreid. Maar binnen zo’n grote community kun je een lijst als die van Weight Watchers natuurlijk niet eeuwig binnen de muren houden.

De puntenlijst circuleert al langere tijd over het internet, evenals vele verkeerde puntenlijsten. Wij hebben de hand weten te leggen op de Weight Watchers puntenlijst, zodat jij die kan gebruiken om punten te tellen.

We willen je wel met klem adviseren om het Weight Watchers dieet echt te gaan volgen, omdat je dan veel meer richting en sturing krijgt van wat je wel en niet mag eten. En zoals gezegd, het Pro Points-plan is al achterhaald. De nieuwe inzichten maken het dat je nog beter en verantwoorder af kan vallen.

Wil je de puntenlijst zien? Laat dan je naam en e-mailadres achter en we sturen hem naar je op.

Download Weight Watchers Puntenlijst

 

Hoe gebruik je de puntenlijst?

De puntenlijst is vrij eenvoudig in gebruik. Je zal eerst moeten weten hoeveel punten je op een dag mag eten (neem daarvoor een abonnement op Weight Watchers). Vervolgens trek je het aantal punten achter de ingrediënten van je totale dagsaldo af.

Zorg ervoor dat je punten overhoudt voor alle maaltijden en niet dat je met de lunch al op 0 staat!

Hoe vaker je dit doet, hoe vanzelfsprekender het zal zijn. Je zal merken dat het een stukje beleving wordt, een stukje levensstijl. Je gaat vanzelf de punten tellen en eten naar de punten die je op een dag mag hebben.

Heb je geen Weight Watchers abonnement en weet je niet wat je punten zijn? Lees dan hier de formule die je moet hanteren om op je dagsaldo uit te komen.

 

Gebruik de app

Nog makkelijker is om de app te gebruiken. Die krijg je als je lid wordt van Weight Watchers. Via de app voer je in wat je eet en drinkt en de app houdt voor jou je dag- en weeksaldo aan Pro Points bij.