Sinds 2016 is Weight Watchers vernieuwd. Wat is er allemaal veranderd en hoe positief is dat voor de gebruikers? Lees het in onze uitgebreide review van het Weight Watchers dieet.

Feel Good is de nieuwe naam van het programma dat Weight Watchers ontwikkelde. Wat mag jij van het Feel Good Programma verwachten? We hebben het voor je uitgezocht.

 

Weight Watchers anno nu

Met het Feel Good programma heeft Weight Watchers gekozen voor een uitgebreide aanpak met meerdere mogelijkheden. Hierbij zijn alle goed elementen uit het oude programma meegenomen en verbeterd. De technologieën van nu maken het echter eenvoudig om ook online coaching en begeleiding aan te bieden, waardoor het dieet nog sneller functioneert.

 

Niet alleen afvallen, maar algeheel gezonder

Een groot voordeel van de nieuwe wijze waarop Weight Watchers werkt is dat afvallen wel centraal staat, maar dat er ook een bredere focus ligt. Afvallen valt en staat met een algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Daarin biedt Weight Watchers iets wat geen enkel ander dieet doet: een compleet verbeteringsplan voor jezelf.

Het Feel Good programma helpt je om juiste keuzes te maken op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van jezelf en je eigen geluk. Daarmee kom je tegemoet aan een lekkerder levenb en val je vanzelf meer af.

 

Propoints wordt Smartpoints

Het Propoints systeem van Weight Watchers was natuurlijk ijzersterk: met een puntentelling aanwerken op gewichtsverlies. Propoints is geïnnoveerd en veranderd in Smartpoints. Het idee blijft hetzelfde, alleen tellen de punten anders. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan nieuwe inzichten rondom voeding. Wat dat betreft laat Weight Watchers zien dat ze met haar tijd meegaat.

 

Beweging

Beweging zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zit. We worden allemaal gemiddeld een stuk ouder, maar we moeten ook langer doorwerken. Qua stress hebben we het lang niet zo goed. Het is dus belangrijk om gezond en vitaal te blijven.

Talloze onderzoeken laten zien dat we in Nederland kampen met overgewicht. De helft van de Nederlanders is te zwaar, waarvan een aanzienlijk percentage te maken heeft met obesitas of ernstig overgewicht.

Gezonder en langer leven vallen en staan niet alleen bij het daadwerkelijke afvallen, maar ook bij inzicht in wat je eet en drinkt.

 

Nieuw programma: Feel Good!

Weight Watchers heeft haar complete programma grondig herzien en voorziet nu in die behoefte en noodzaak. Weight Watchers nieuwe programma kent drie pijlers, die we hieronder gaan bespreken. Namelijk Eet!, Beweeg! en Leef!

 

Eet!

Weight Watchers blijft bij haar standpunt dat gezond eten van uiterst belang is. Daarom is haar puntensysteem herzien en veranderde Propoints naar Smartpoints. Hierbij is uitgegaan van wetenschappelijke inzichten rondom voeding.

Suiker en verzadigde vetten maken de score hoger, maar eiwitten laten deze zakken. De kenmerken van een koolhydraatarm dieet en een eiwitdieet zijn hier dus duidelijk in te herkennen.

Bijvoorbeeld: Een croissantje was 5 Propoints, maar is nu 8 Smartpoints en dus 3 punten gestegen. Dat komt omdat een croissantje vol zit met verzadigde vetten en koolhydraten en dus helemaal niet zo gezond is. Kip was voorheen 3 Propoints, maar tegenwoordig nog maar 1 Smartpoint, vanwege de hoeveelheid eiwitten.

Het doel van deze Smartpoints (Slimme punten) is dat je slimmer nadenkt over je voeding. Daarmee val je dus ook beter af. Desondanks blijf je punten tellen (net als bij Propoints), zoals je van Weight Watchers bent gewend.

 

Beweeg!

Op je eigen tempo kunnen bewegen helpt je om je gewicht te beheersen. Op de lange termijn niet alleen goed voor het afvallen, maar ook voor je gezondheid. Leden die dat willen kunnen gebruik maken van een activiteitendoel. Dit wordt op maat gemaakt.

Voorheen kon je met beweging meer punten verdienen. Dat is nu niet meer het geval en dat is begrijpelijk: beweging moet je niet compenseren met meer eten, want dan werkt het averechts.

Bewegen is nu een activiteit op zich die leidt tot nog meer gewichtsverlies en een gezonder levensstijl.

Als je wil bewegen kun je op de website van Weight Watchers filmpjes ‘Get fit’ filmpjes volgen. Deze bewegingsvideo’s worden doorontwikkeld.

Beter bewegen doe je met dit programma. Je kunt dit zelf samenstellen, gewoon online. Je kunt direct beginnen met een persoonlijk bewegingsprogramma en hierbij je eigen doelen stellen. Weight Watchers schroomt het niet om jou bij te staan met adviezen en tips. Je kunt zelf bepalen wat je daarmee doet, maar helpen zullen ze je zeker.

 

Leef!

Als je gelukkig bent, bereik je meer in het leven. Ook wat afvallen betreft. Die gedachte steekt achter het Weight Watchers programma van nu.

Het gevoelsaspect speelt een aanwezige rol in het nieuwe programma. Jezelf gelukkig maken helpt je bij het behalen van doelen en het maken van gezonde keuze. Je leert jezelf op nummer 1 te zetten, je leert ‘nee’ zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf. Een gezond persoon maakt gezonde keuzes.

Ideeën daarover heeft Weight Watchers ook:

  • Lees een boek;
  • Verlies je in een film of serie;
  • Bezoek vrienden of bel ze;
  • Maak een wandeling;
  • Doe waar je gelukkig van wordt!

 

Weight Watchers kiest voor een bredere aanpak

Weight Watchers’ brein Gary Foster, is de aanvoerder van het nieuwe plan. Hij zegt letterlijk: ‘Het gaat niet meer om wat er op ons bord ligt. Het gaat om wat zich daaromheen afspeelt. Je moet je gelukkig voelen. Je moet bewegen. En gezonder eten.’

Punten die hij vanzelfsprekend noemt, maar die nu wel in een duidelijk programma gegoten zijn. Een programma dat door iedereen gevolgd kan worden.

Momenteel doen meer dan drie miljoen mensen mee aan het Feel Good Programma. Een belangrijke stap voor Weight Watchers, maar wel een stap die hen positief verder helpt. Weight Watchers bewaakt haar succes en heeft laten zien nog altijd tot de top van diëten te behoren.

 

Bijeenkomsten

Ondanks de nieuwe aanpak zijn er nog altijd optionele bijeenkomsten van Weight Watchers. In Nederland zijn dat er zo’n vierhonderd per week. De motivatie en ervaringen helpen andere gebruikers. De focus is echter op andere fronten komen te liggen. Waar het voorheen vooral om eten en drinken ging, gaat het nu vooral over hoe je je gelukkig kunt voelen en hoe dat je verder helpt bij het afvallen.

Een positieve verbetering, want de algehele gezondheid is natuurlijk belangrijker dan puur en alleen je gewichtsbeheersing.

 

Conclusie

Weight Watchers heeft voor een revolutie gezorgd in de dieetwereld. Met haar nieuwe plan Feel Good ligt de focus breder en worden mensen niet alleen slanker van het plan, maar ook gelukkiger en gezonder.

Wij zijn erg te spreken over deze nieuwe aanpak. Weight Watchers is al tientallen jaren succesvol en in staat om anderen naar succes te leiden. Nu heeft Weight Watchers laten zien ook kritisch te zijn naar zichzelf. Het heeft haar eigen beleid aangepast en een nieuw programma gekozen zonder de successen uit het verleden weg te gooien.

Wil jij meedoen aan Weight Watchers? Profiteer dan van een korting die je kunt krijgen als je je aanmeldt. Wij kunnen je natuurlijk alles vertellen over Weight Watchers, maar veel beter is het om het zelf te ervaren.