Waarom ontbreken peulvruchten op de Paleo Proof lijst? Om dezelfde reden dat ze op de Paleo Don’t lijst staan. Ze zijn simpelweg niet te combineren met Paleo. Wellicht had je gedacht dat ze dat wel waren. Om die reden vinden we dat we je een artikel met uitleg verschuldigd zijn.

 

Groenten, zaden en noten…

Je hebt gelezen dat groenten, zaden en noten prima passen binnen een Paleo dieet. Peulvruchten staan daar niet tussen. Bonen, erwten zijn voorbeelden van producten die je niet dient te eten binnen het Paleo dieet.

Nu is het niet zo dat ze net zo slecht zijn als bijvoorbeeld graan (brood en pasta), maar ze voegen zeker niks toe aan wat Paleo voor ogen heeft.

 

Toch eten?

Kun je dan helemaal geen peulvruchten eten? Op zich vinden we dat dit wel kan, mits je ze met mate eet. Vergelijk het met zuivelproducten.

Bonen bevatten namelijk wel voldoende eiwitten. Daarbij zitten er ook mineralen in die goed voor je zijn (magnesium en potassium). Echter, is de verhouding eiwitten en koolhydraten bij bonen een stuk slechter dan veel andere producten die wel Paleo proof zijn. Er zitten naar verhouding te weinig eiwitten in op de hoeveelheid koolhydraten. Daarom hoef je ze voor de eiwitten al niet te eten en leveren ze je wel onnodige koolhydraten op.

 

Er is genoeg

Peulvruchten zitten vol met vezels. Dat betekent dat je door het eten ervan geen last krijgt van je suikergehalte. Maar desondanks zijn we van mening dat je het hiervoor niet hoeft te doen. Er zijn voldoende andere producten die je wel kan eten en die wel iets voor je te betekenen hebben.