Thuis sporten en bewegen om te kunnen afvallen maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger om af te gaan vallen. Wil jij thuis sporten en bewegen? Er zijn talloze manieren om thuis aan de slag te gaan met sport en beweging. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden.

 

Gebruik de deurposten

De deurposten kun je gebruiken om je af te zetten en op te trekken. Er zijn speciale halters voor die je op je deurpost kan zetten en waar je dan hangoefeningen aan kan doen (goed om spiermassa te kweken). Je kan die online bestellen en die zijn dan binnen een paar dagen in huis. Makkelijk en snel afvallen door middel van je eigen deuren.

Sporten met de deurpost

Buikspieroefeningen

Je kan een kleine fitnessstudio inrichten in een klein kamertje, of in je slaapkamer. Koop een grote ronde bal, want daar kun je (naast lekker op balanceren) je buikspieren mee trainen, zoals in dit filmpje:

Om je buikspieren nog meer te oefenen kun je natuurlijk ook gewoon een buikspierapparaat kopen. Deze heb je vaak voor een paar tientjes. De buikspieroefeningen kun je doen wanneer je een paar minuten over hebt. In principe mag je dat elke dag doen.

 

Conditie opbouwen

Je trap kan je prima helpen om conditie op te bouwen. Loop een paar keer de trap op en af en je zal merken dat je conditie verbetert als je dit maar vaak genoeg volhoudt. Het klinkt misschien gek, maar traplopen is heel goed voor je been- en bilspieren. Die worden ontzetten gestimuleerd als je de trap op- of afgaat.

 

Touwtje springen

Je kan touwtje springen thuis. Misschien kan dat beter buiten, omdat je anders steeds het plafond raakt. Maar je kan ook een spooktouw gebruiken, want het daadwerkelijke touw doet niet zoveel voor je conditie en vet verbranding. Doe alsof je een touw hebt, beweeg je handen alsof je een touw hebt en spring over het spooktouw heen om aan je conditie te werken en af te vallen.

 

Opdrukken

Jezelf opdrukken kun je op elke willekeurige plek in huis doen, maar de beste plek is nog wel de bank. Leg de punten van je voeten op de bank, terwijl je jezelf opdrukt. Doe dit in sets van bijvoorbeeld 10 of 12 en neem rust tussendoor.

Als je dit uitbouwt, kun je het voor jezelf moeilijker maken door tussen het opdrukken door te klappen en jezelf op te vangen. Daarmee bouw je aan spiermassa in je borst en armen.