Er zijn talloze manieren om snel vet te verbranden. Sporten is verreweg de bekendste manier en de meest gebruikte vorm. Je kunt veel vet verbranden met sporten. Maar hoe werkt dat precies? En met welke sport kun je zoveel mogelijk vet verbranden? We geven je antwoord op die vraag.

 

Metabolisme

Om te snappen hoe het kan dat sporten je helpt vet te verbranden, moet je het woord metabolisme kennen. Het metabolisme is de werking van je lichaam als het aankomt op vet verbranden. Metabolisme zorgt ervoor dat energie op de juiste wijze afgebroken wordt.

Stel je voor, je eet een maaltijd en gaat daarna bewegen. Je metabolisme zorgt dat de energie uit de voeding gebruikt wordt voor het sporten. Is die energie op? Dan gaat je metabolisme verder kijken en zoeken tot het andere energie kan vinden. Dat is vaak opgeslagen vet, wat je al eerder hebt gegeten en toen niet verwerkt kon worden.

Je metabolisme is dus heel belangrijk bij het vet verbranden.

 

Welke sporten laten je veel vet verbranden?

Wil je veel vet verbranden en je metabolisme optimaal laten functioneren? Kies dan voor een van onderstaande sporten, waarmee je veel vet verbrandt.

 

Zwemmen

Met zwemmen zet je alle spiergroepen in je lichaam heel hard aan het werk. Je moet als een speer door het water heen en je armen, benen, rug en buik hebben het zwaar te verduren. Omdat het zweet direct verdwijnt door het water, heb je niet door hoe hard je aan het werken bent. Maar zwemmen is zeker een sport die je zal helpen bij het verbranden van vet.

 

Krachttraining

In de sportschool aan de halters hangen helpt enorm. Hoe zwaarder je traint, hoe harder je metabolisme op zoek zal moeten naar energie om te verbranden. Je kan dit uitbouwen naarmate je sterker wordt. Krachttraining is wel een sport die je het beste onder begeleiding kan doen, zeker als je nieuw bent. De kans op blessures is namelijk erg groot.

 

Hardlopen

Ook hardlopen is een sport die kan helpen om snel af te vallen. Niet voor niks kiezen veel mensen ervoor om met hardlopen op gewicht te komen. Ook jij kan beginnen met hardlopen. Zoek naar goede schoenen en bouw het rustig op. Als je dit goed aanpakt, kun je in korte tijd aardig wat kilo’s kwijtspelen.

 

Meer sporten

Er zijn nog veel meer sporten die je kunnen helpen om af te vallen en vet te verbranden. In het artikel ‘Welke sporten zijn goed voor afvallen?’ bespreken we tien sporten die je in groepsverband, in tweetallen of alleen kan doen om af te vallen.