Afvallen buik

afvallen buikWanneer je veel eet, krijg je veel energie binnen. Je lichaam heeft per dag maar een bepaalde hoeveelheid energie nodig om te kunnen functioneren. Overige energie wordt opgeslagen als vet. Als eerste zal vet zich op gaan hopen rond je buik. Bij vrouwen ook rond de heupen. Dit zorgt doorgaans voor veel ergernis. Hoe kun je nu op efficiënte wijze, blijvend van je buikvet verlost raken?

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat je begint met afvallen is het goed om te weten dat voorkomen beter is dan genezen. Door de inname van energie te beperken kun je voorkomen dat je dikker wordt en dat vet zich rond je buik en heupen gaat verzamelen. Als je namelijk gezond eet, hoef je niet af te vallen, want je hebt gewoon een gezond gewicht.

 

Toch afvallen buik

Wanneer het al te laat is en je veel vet rond je buik hebt zitten, is het goed om te beginnen met afvallen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je niet nog dikker zult worden. Buikvet verliezen is een moeilijke opgave, omdat de buik niet alleen de eerste plaats is waar vet zich op begint te hopen. Het is tevens de plaats waar het zich het lastigst laat verwijderen. Buikvet laat zich pas in de laatste fase van het afvallen helemaal verdwijnen. Wil je een strakke buik? Dan zul je toch je hele lichaam aan moeten pakken.

Begin met gezonder te eten

Gezond eten is een belangrijke sleutel om gewicht te verliezen en blijvend af te vallen. Door gezond te eten krijg je minder vet binnen en zal je lichaam de opgeslagen reserves aan moeten spreken om energie te verbranden. Vetverbranding zal dus sneller plaatsvinden als je zorgt dat er net niet voldoende energie binnenkomt. Doe dit vooral door te minderen met snacks en tussendoortjes die niet al te gezond zijn. Vervang niet je hele maaltijd en sla ook geen maaltijd over.

Beweeg zoveel je maar kan

Beweging is het tweede sleutelwoord als het aankomt op afslanken, afvallen en gewicht verliezen. Beweeg waar en wanneer je maar kan. Wat echt goed kan helpen is een abonnement afsluiten op de sportschool. Daar kun je zowel je benen, als je billen trainen, maar ook je buik. Wanneer je trainingen concentreert op je midden, zul je onbewust ook aan je buikvet werken. Door buikspieren te trainen verhelp je het probleem van binnenuit. Hoewel het vet zich moeilijk laat verwijderen, zal zich wel een spiermassa op gaan bouwen. En het goede daarvan is dat spiermassa om energie vraagt en dat kan halen uit je opgeslagen reserves, juist: je buikvet zal nog sneller verdwijnen.

Vind een goede balans

Je buikvet laat zich niet makkelijk verslaan. Dat mag duidelijk zijn. Desondanks kun je alvast flink aan het werk door je buikspieren te trainen en door gezond te eten en te drinken. Het zijn allemaal factoren die bij zullen dragen aan het verliezen van buikvet. Afvallen bij je buik vergt nu eenmaal tijd en discipline. Maar als je doorzet zal het je zeker lukken.

Liever hulp?

Wanneer je niet alleen af wil vallen, kunnen we je aanbevelen om het eiwitdieet van Vitadis te gaan proberen. Dit eiwitdieet sluit prima aan bij beweging en zorgt ervoor dat je – ondanks dat je aan het lijnen bent – toch veel mag eten.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Like jij dit bericht?

Deel het met je vrienden!