Snel afvallen tips

snel afvallen tipsWil je snel afvallen? Veel mensen willen in korte tijd zoveel mogelijk kilo’s verliezen. Dat vergt veel inspanning en discipline, maar is zeker mogelijk. Onderstaande tips kunnen je helpen om snel gewicht te verliezen.

Snel afvallen en snel aankomen

Het wordt vaak gezegd dat mensen die snel afvallen ook snel weer aankomen. Dit is een hardnekkig verhaal dat niet altijd waar is. Het hangt er namelijk helemaal van af hoe je er zelf mee omgaat. Als je na het snel afvallen weer veel eet en gaat snacken, kom je natuurlijk weer snel aan. Maar dat zou ook het geval zijn geweest als je niet was afgevallen. Snel afvallen is zeker mogelijk. Met onze tips is de kans nog groter dat het lukt.

Tip 1: Stel een haalbaar doel

Een haalbaar doel is een goed begin. Het is makkelijker om met een doel te beginnen dan zonder, want in het wilde weg afvallen is vele malen moeilijker vol te houden. Besluit voor jezelf dat je in één week een halve kilo of een kilo kwijt wil raken. Bedenk je ook hoe je dat gaat doen. Ga je alleen minder eten, of ga je ook meer bewegen?

Tip 2: Wijzig je eetpatroon

Je kunt het beste een week voor je begint met afvallen nauwkeurig bijhouden wat je per dag eet. Ga vervolgens zitten en wijzig je eetpatroon. Vervang vette happen en slechte snacks voor gezonde tussendoortjes, water of gewoon niets. Vervolgens ga je volgens je nieuwe eetpatroon leven. Evalueer dit door na een week te kijken of je het vol kunt houden. Schrap en vul aan, net zolang tot je een nieuw eetpatroon gevonden hebt dat je wel vol kunt houden.

Tip 3: Beweeg meer

Je kunt op een dag veel meer wegen dan je zou denken. Zeker als je snel wil afvallen is bewegen mooi meegenomen. Je kunt snel afvallen door vaker te lopen en te fietsen, vaker de lift te nemen, vaker naar de koffiekamer te lopen (en dan thee te nemen, in plaats van cappuccino of andere dikmakers), vaker de benen te strekken (bijvoorbeeld tijdens de lunch) en ’s avonds te wandelen of te fietsen. Wil je het helemaal goed doen? Dan neem je natuurlijk een abonnement op de sportschool.

Tip 4: Water vult

Een vol gevoel is wel lekker. Honger en trek zorgen er alleen maar voor dat je niet af zult vallen. Water kan je helpen om snel af te vallen. Drink zoveel mogelijk water in plaats van vettigheid en je zult ervaren dat je snel afvalt. Natuurlijk moet je ook vaker naar het toilet, maar bedenk je dat al dat lopen ook weer goed voor je is!

Tip 5: Zoek een maatje

Snel afvallen kun je beter samen doen dan alleen. Een maatje kan je op verschillende manieren helpen, namelijk:
  • een maatje helpt je door je te motiveren snel af te vallen;
  • snel afvallen met een maatje zorgt dat je samen een doel hebt;
  • wanneer je het even niet meer ziet zitten kan je maatje je erdoorheen helpen;
  • je maatje weet misschien wel lekkere en gezonde recepten, zodat je toch iets te ‘snoepen’ hebt.

Snel afvallen

Het is mogelijk om snel af te vallen en het hoeft helemaal niet te betekenen dat je dan ook weer snel aankomt. Zolang je je maar houdt aan de richtlijnen die we in dit artikel gegeven hebben en beschikt over veel discipline en doorzettingsvermogen. Zijn bovengenoemde tips niet aan jou besteed? Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een goed dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.