Afvallen tips

Afvallen tipsTips om te helpen bij het afvallen hebben we in de loop der tijd al veelvuldig gegeven. Maar met zoveel artikelen is het soms moeilijk zoeken. Om die reden hebben we de belangrijkste zeven tips in dit artikel verzameld. Je leest ze hieronder.

1 Water

In zo’n beetje al onze artikelen over afvallen benoemden we het belang van water. Water kan je namelijk heel goed helpen met afvallen. Door veel water te drinken zorg je voor een vol gevoel, waardoor je minder snel naar snacks en andere ongezonde tussendoortjes zult grijpen. Water kan je helpen om sneller afvalstoffen af te voeren, waardoor de verbranding van vet sneller gaat. Bovendien is water een ideale vervanger voor ongezonde frisdranken en sapjes, die doorgaans vol zitten met suikers en dus calorieën.

2 Bewegen

Beweging is essentieel om af te vallen. Door te bewegen verbrand je opgeslagen energie en kom je eindelijk af van al dat vet dat intussen is opgehoopt. Beweging kun je doen op een aantal manieren, namelijk:

  • vaker met de fiets of lopend gaan in plaats van met de auto;
  • onze oefeningen voor beweging op je werk op te volgen;
  • door te gaan hardlopen;
  • door je in te schrijven bij een sportschool of sportclub.

Sporten die je goed kunnen helpen bij het afvallen zijn: zwemmen, tennis, voetbal, hardlopen en krachttraining.

3 Gezonder eten

Het is van belang om gezonder te eten als je af wil vallen. Probeer vette producten te laten staan en minder met dikmakers. Ga op zoek naar magere varianten van producten (zoals mager vlees en magere melk) en probeer vooral fruit en groenten te eten. Chips, chocolade en ijs zijn uit den bozen en kun je beter laten staan. Een dieet kan je helpen om snel over te stappen op gezonde voeding.

4 Een maatje

Zoek een maatje om samen mee af te vallen. Niets is zo vervelend als er alleen voor te staan. Je hebt een doel en het beste kun je vragen of iemand je daarbij wil stimuleren. Het beste is als die persoon zelf ook een doel heeft en met je mee wil doen met afvallen. Met je maatje kun je overleggen en je maatje kan je stimuleren en motiveren om door te gaan en niet op te geven.

5 Veel lezen

Wees je bewust van wat je doet. Veel lezen over afvallen en wat het effect van bepaalde diëten en handelingen op je lichaam is, is goed. Je kunt terecht op onze blog om wekelijks nieuwe artikelen over afvallen te bekijken. We nodigen je ook uit om te reageren, zodat anderen er wat aan hebben.

6 Beloon jezelf

Het werkt motiverend om jezelf te belonen voor het afvallen. Heb je je doel bereikt? Dan mag je iets leuks gaan kopen of lekker uit eten. Stel een realistisch en haalbaar doel, maar vooral een doel dat niet haaks staat op het afvallen. Een vette taart bakken is bijvoorbeeld een beloning waarmee je het harde werk teniet kunt doen (zeker als je die taart alleen moet opeten).

7 Overweeg een dieet

Een andere belangrijke tip is het gebruiken van een dieet. Veel mensen hebben baat bij een dieet, omdat een dieet houvast en richtlijnen biedt. Een dieet kan je dus echt helpen af te vallen. Jaarlijks geven wij een top 5 van meest gebruikte diëten uit. Deze top 5 is samengesteld door lezers van onze blog.

Gebruik onze tips om te kunnen afvallen

Bovengenoemde zeven tips staan niet in volgorde van beste naar slechtste tip. Het zijn stuk voor stuk goede tips die jou vanaf nu kunnen helpen om af te vallen. Doe er dus vooral je voordeel mee!

Lees nog meer afvaltips

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.