Het eiwitdieet is immens populair. In 2010 was het eiwitdieet – dat toen nog vaker proteïnedieet werd genoemd – zo populair, dat meer en meer mensen ertoe zijn overgegaan. De kenmerken van een eiwitdieet zijn dan ook erg voordelig te noemen:

  • Snel en makkelijk afvallen;
  • Voldoende tot veel (en vooral lekker) eten;
  • Makkelijk te bereiden recepten;
  • Geen terugval.

In 2010 werd vormgegeven aan het @ease4life dieet. Dit eiwitdieet werd door twee experts ontwikkeld.

 

Koolhydraten beperken

Het kan bijna niet anders dan dat je bij een eiwitdieet keihard afrekent met koolhydraten. Om die reden worden het eiwitdieet en een koolhydraatarm dieet op onze website vaak in één adem genoemd (er zijn dan ook volop overeenkomsten).

Door koolhydraten te beperken – wat je binnen het eiwitdieet @ease4life ook doet – gaat je lichaam sneller over tot ketose: het verbranden van bestaande vetten.

 

Uniek concept

Het proteïnedieet van @ease4life is ontwikkeld door twee diëtisten. Zij hebben meer dan voldoende ervaring met afvallen en konden daaruit een concept ontwikkelen waarbij de voordelen van een eiwitdieet zijn gecombineerd met een uiterst effectieve begeleiding. Online is dit dieet dan ook optimaal te volgen.

 

Wat houdt @ease4life in?

Het @ease4life dieet is een dieet op basis van maaltijdvervangers. Het doel is om tussen de 1500 en 1700 calorieën per dag te nuttigen. Daarmee is het een caloriebeperkend dieet, aangezien je op een dag tussen de 2000 en 2500 calorieën moet nuttigen. Tijdens het eten zal vooral sprake zijn van eiwitten. Koolhydraten worden beperkt en met vetten wordt verstandig omgegaan.

@ease4life bevat eiwitrijke maaltijdvervangers.

Er wordt in de eerste instantie gekeken naar je persoonlijke energiebehoefte. Hierbij wordt gekeken naar je lengte, je lichamelijke activiteit, je huidige gewicht en je streefgewicht. Die gegevens vormen samen een grafiek waaruit een mooi verloop van je gewicht is op te stellen.

Afhankelijk daarvan krijg je weekmenu’s. In die menu’s zitten recepten die passend zijn bij jouw energiebehoefte. Het is dus een dieet op maat, waarbij de voordelen van het eiwitdeel optimaal worden benut en gecombineerd worden met het gemak van maaltijdvervangers.

 

Richtlijnen

Het eiwitdieet van @ease4life bestaat uit vier verschillende fasen. We bespreken de vier fasen hieronder:

Fase 1: Je verliest veel gewicht in de eerste fase. Gemiddeld gezien zo’n 5 kilo per 14 dagen. In de eerste week gebruik je alleen maar maaltijdvervangers (je nuttigt heel vele eiwitten). Hier en daar mag dit aangevuld worden met groenten.

Fase 2: Er worden weer koolhydraten aan je dieet toegevoegd. Je valt nu minder af, maar nog altijd zo’n kilo tot anderhalve kilo per week. Je krijgt hierbij recepten voor het ontbijt en diner. Als vrouw mag je twee keer per dag een maaltijdvervanger, als man slechts één keer.

Fase 3: Je gewicht is gestabiliseerd. Je valt nu zo’n halve kilo per week af. Afhankelijk van je eigen wensen gebruik je nog maaltijdvervangers.

Fase 4: Je bent op gewicht, valt niet meer af en komt niet meer bij. Nu is het zaak om dit vast te houden.

 

Voedingsmiddelen

Zoals gezegd is het @ease4life dieet een dieet op basis van maaltijdvervangers. Deze bestel je via de website. Je begint met een pakket voor de eerste twee weken. Daarnaast kun je allerlei eiwitrijke producten bestellen als vervangers. Bijvoorbeeld: omeletten, brood, drankjes, desserts, soepen, pannenkoeken, kant-en-klaar maaltijden, shakes, koekjes, sojasnacks en repen.

 

Online

Het grote voordeel van het @ease4life dieet is dat je het online kunt volgen. Op de website krijg je een eigen pagina. Daarin houd je gemakkelijk je resultaten kwijt, kun je contact leggen met een personal coach en kun je recepten terugvinden die op dat moment bij jou passen. Het eiwitdieet van @ease4life is dus een modern eiwitdieet.