Er is een ruim aanbod van diëten te vinden. Op Dieetkompas hebben we al jaren ervaring met talloze van deze diëten. De beste diëten zijn diëten die je helpen je huidige eetpatroon te veranderen. Het gaat dan met name om het eiwitdieet van Vitadis (waarmee je persoonlijk gecoacht wordt) en een koolhydraatarm dieet (zoals het receptenboek ‘Afslank Receptenbijbel’). Deze helpen je gericht af te vallen en richting te geven om het afvallen voort te zetten.

 

Paleo en groene smoothies

Andere manieren van afvallen waarover wij te spreken zijn, zijn het Paleo dieet en de groene smoothies. Paleo is een revolutie op het gebied van afvallen. Je gaat hierbij de voordelen van het eiwitdieet en koolhydraatarme dieet combineren. Je gaat eten zoals onze verre voorouders dat deden: gezond, veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Groene smoothies kunnen dienen als perfecte gezonde tussendoortjes. Ze zitten vol met gezonde producten (water als basis, aangevuld met groente en fruit) en kunnen ook powerfoods als lijnzaad en bessen bevatten. Daardoor heb je weinig honger door de dag heen en zal je niet snel snacken.

Meer weten? Lees over: