Afvallen per week

afvallen per weekHoeveel kilo kun je per week afvallen? Het is een veelgestelde vraag en er zijn vele antwoorden op te geven. Het mag duidelijk zijn dat snel afvallen ook zorgt voor snel resultaat. In dit artikel geven we je enkele richtlijnen van hoeveel kilo je in een week af kunt vallen.

Hoeveel kilo kun je afvallen in een week tijd?

Wie te dik is zal vet moeten verbranden om af te vallen. Je lichaam heeft namelijk overtollige energie opgeslagen als vet en die vet moet worden omgezet in energie. Je zult het moeten verbranden, door bijvoorbeeld meer te gaan sporten. Maar hoeveel kilo kun je op die manier per week verliezen?

10 kilo per week afvallen

Er zijn mensen die hopen dat ze 10 kilo per week kunnen afvallen. Maar tien kilo is veel. Heel erg veel. Je kunt 10 kilo per week afvallen, maar niet als je nu slechts 70 kilo weegt. Weeg je eerder 170, dan zou het veel eerder mogelijk zijn. Maar dan nog is de vraag of tien kilo per week afvallen wel gezond is. Je pleegt er namelijk een aanslag mee op je lichaam, dat moet wennen aan het afvallen. Het risico op blessures is erg groot, want je zult veel moeten bewegen om 10 kilo te verliezen. Liever doe je het wat rustiger aan en geef je het wat meer tijd.

5 kilo per week afvallen

Meer schappelijk is het om te streven naar 5 kilo afvallen per week. Nog altijd is dit een hoog aantal, maar het is eerder mogelijk dan 10 kilo. Door veel te bewegen en gezond te eten kun je, zeker als je al wat zwaarder bent, vijf kilo per week afvallen. Wel is het goed om naar je lichaam te luisteren en je lichaam de tijd te geven zich aan te passen naar je nieuwe eetgedrag en bewegingsritme. Want het laatste waar je op zit te wachten tijdens het afvallen is dat je geblesseerd raakt.

2 kilo per week afvallen

Met 2 kilo per week afvallen zit je al goed in de richting van wat haalbaar zou mogen zijn. Afvallen is een kwestie van gezonder eten en meer beweging en die twee zaken kun je perfect met elkaar combineren. Wanneer je dit verstandig aanpakt en op de juiste wijze beweegt, zul jij in staat zijn om twee kilo per week te verliezen. Het zal misschien niet iedere week het geval zijn, maar je zult wel degelijk effect ervaren. Houd er rekening mee dat afvallen doorzettingsvermogen van je vraagt.

1 kilo per week afvallen

Wil je het liever nog rustiger aan doen en is het streefgewicht niet zo bijzonder schokkend? Dan kun je overwegen om je te richten op één kilo per week. De meeste mensen die beginnen met afvallen kunnen met gemak een kilo afvallen, vooral in de tweede en derde week dat ze zijn begonnen. De eerste week is vooral voor het lichaam bedoeld, zodat het kan wennen aan het nieuwe ritme van eten en bewegen. Zodra het lichaam is gewend, zul je effect gaan merken.

One Response

  1. Carla mei 15, 2015 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.