Afvaltips voor vrouwen

afvaltips vrouwenVrouwen vallen anders af dan mannen. Afvaltips voor mannen richten zich vooral op intensieve krachttraining en veel minder op gezonde voeding, hoewel dat ook een belangrijke rol kan spelen. Het afvallen tussen mannen en vrouwen vertoont desondanks ook veel overeenkomsten, maar de uitvoering en effecten worden doorgaans geheel verschillend ervaren. In dit artikel aandacht voor afvaltips voor vrouwen.

Lichaamsvet

Voor vrouwen is het misschien een meevaller dat zij meer lichaamsvet mogen hebben dan mannen. Nog beter zelfs: het wordt aanbevolen om meer vet te hebben. Waar mannen het moeten doen met een lichaamsvetpercentage tussen de 14 en 17%, mogen vrouwen 7% meer hebben met 21 tot 24% lichaamsvet. Dat betekent dat een vijfde tot een kwart van je gewicht vet mag zijn. Je lichaamsvetpercentage kun je laten opmeten in de sportschool

 

Afvallen voor vrouwen

De meeste vrouwen vallen meerdere keren in hun leven af, of doen in ieder geval pogingen daartoe. Dat is anders dan bij mannen, die meestal heel gedisciplineerd te werk gaan en pas stoppen als de betreffende en beoogde kilo’s er af zijn. Waar mannen direct beginnen met sporten, zoeken vrouwen eerder naar de gemakkelijke weg. Ze willen afvallen door minder te eten en meer te bewegen, maar hebben liever niet dat het afvallen een al te grote impact op hun leven heeft.

Afvallen door minder te eten

Minder eten heeft natuurlijk een prima uitwerking, want de energie die niet binnenkomt kan ook niet worden opgeslagen als vet en hoeft er dus ook niet af. Je kunt makkelijk afvallen door minder te eten, aan de hand van dieetrecepten en diëten. Toch is de ervaring dat vrouwen dit moeilijk volhouden, zeker als ze het zonder dieet proberen. Waar mannen lekkere tussendoortjes en ongezonde snacks vaak weten te blocken, vergrijpen vrouwen zich daar sneller aan.

Afvallen door meer bewegen

Als een vrouw afvalt moet er meer bewogen worden. Het kan twee kanten opgaan, namelijk:

  1. De vrouw beweegt ineens verschrikkelijk veel. Hardlopen, fietsen, lopend naar het werk en een abonnement op de sportschool. Het gevolg is dat de vrouw geblesseerd thuis komt te zitten en toch weer in oude (slechte en ongezonde) gewoontes verzand.
  2. De vrouw wil wel bewegen, maar kan zich er niet toe aanzetten. Want hoe kun je nu snel gewicht verliezen met bewegen? In plaats van dat gezocht wordt naar een leuke sport, wordt gekeken naar een sport die tot snel resultaat leidt. Gevolg: een vervelende sport die totaal niet motiveert om door te gaan.

Je kunt dus zeker afvallen door te bewegen, maar geef dat wat tijd en kies een sport die je leuk vindt. Dan is de kans namelijk veel groter dan je succesvol zult zijn.

Afvaltips voor vrouwen

Voor vrouwen gelden over het algemeen veel afvaltips die voor mannen ook gelden, maar deze verdienen hier nog wat aandacht:

  • probeer een dieet te vinden dat bij je past en waarin je vertrouwen hebt;
  • zoek iemand om samen mee af te vallen;
  • geef het niet na een week of een maand op, want afvallen heeft tijd nodig.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.