Geld verdienen met afvallen

Het lijkt de ideale combinatie. Geld verdienen omdat je afvalt. Vandaag werd bekend dat uit onderzoek is gebleken dat geld verdienen inderdaad stimuleert bij het afvallen. Dus wil je op korte termijn resultaat boeken? Zoek dan een sponsor.

Onderzoek naar afvallen tegen betaling

Het betreffende onderzoek werd door het Amerikaanse Mayo Clinics uitgevoerd. Zij deden het onderzoek een jaar lang onder honderd proefpersonen die te kampen hadden met overgewicht. In het onderzoek deden de proefpersonen mee aan een afvalcursus, waarbij ze maandelijks werden gewogen.

Afvallen tegen betaling

Een deel van de proefpersonen werd per maand beloond als hun streefgewicht was bereikt. Zij kregen twintig dollar. Andere proefpersonen moesten daarentegen een boete betalen wanneer ze hun streefgewicht niet betaalden. Aan een derde groep hing geen prijskaartje. Zij konden geen geld verdienen, maar ook niet verliezen met afvallen.

Betaalde groep het meest succesvol

Uit het onderzoek bleek al snel dat het meeste succes behaald werd door mensen die beloond werden en per keer dat ze hun streefgewicht haalden twintig euro ontvingen. Ze hielden niet alleen de afvalcursus langer vol dan de andere proefpersonen, ze vielen ook nog eens bijna drie keer zoveel af als de andere proefpersonen. De conclusie dat een financiële vergoeding kan helpen bij het afvallen mag dus wel getrokken worden.

Beloningen bij afvallen

Niet voor niks is belonen belangrijk. Ieder mens is gek op beloningen, variërend van eenvoudige complimenten tot cadeautjes of lekkernijen. Waarom zou je jezelf dan niet belonen bij het afvallen? Het afvallen is al een vrij zware taak en moeilijk om vol te houden. Belonen kan helpen om door te zetten, maar ook om te motiveren. Wat bij kinderen werkt, kan bij volwassenen duidelijk ook brengen. Want zeg nu eerlijk, wat is leuker: een beloning omdat je iets goed hebt gedaan of een straf omdat iets niet goed gegaan is?

Jouw beloningen bij het afvallen

Wij zijn uiteraard benieuwd naar jouw ervaring. Waarmee word jij beloond als je bent afgevallen? Of waarmee beloon je jezelf? Laat het ons en andere lezers weten door een reactie achter te laten.

Meer weten?

Lees hier het onderzoek van Mayo Clinic

2 Reacties

  1. Knorretje maart 11, 2013 Reply
  2. Mer maart 26, 2013 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.