Afvallen doe je zo

afvallen doe je zoWil je afvallen? Je bent lang niet de enigste. Dagelijks wordt onze website door vele mensen bezocht met allemaal maar één doel: afvallen. Voel je dus welkom en laat je door ons informeren over hoe je het beste kunt afvallen. In dit artikel een korte inleiding van onze website en wat je hier zoal kunt vinden. Afvallen doe je zo: afvallen met www.hulp-bij-afvallen.nl.

Waarom afvallen?

Als je te zwaar bent en te dik bent, heb je overtollige energie in je lichaam die werd opgeslagen als lichaamsvet. Lichaamsvet is niet meer dan opgeslagen energie die je niet hebt kunnen verbranden. Afvallen betekent dus eigenlijk vet verbranden, namelijk het vet dat je al eerder hebt opgeslagen en dat nog niet verbrand is. Om dat te doen ga je vooral meer bewegen en gezonder eten.

 

Afvallen door meer te bewegen

Een van de twee belangrijkste factoren bij afvallen is afvallen door meer te bewegen. Door te bewegen verbrand je energie. Eerst zul je je dagelijks energiereserve opmaken. Die is ontstaan uit de calorieën die je die dag genuttigd hebt. De calorieën worden verbrand en als de dagreserve op is, ga je aan de reserves op langere termijn werken. Vanaf nu ben je effectief bezig met vet verbranden. Snel zal dat niet gaan, maar de aanhouder wint. Hoe meer en hoe vaker je beweegt, hoe groter het effect zal zijn. Enkele tips en adviezen:
  • ga afvallen door te sporten en kies een sport die je helpt bij het afvallen;
  • doe oefeningen thuis en op het werk om meer te bewegen;
  • begin met hardlopen, want dat is een effectieve manier van bewegen.

Afvallen door gezonder te eten

Voeding is van essentieel belang voor mensen die gewicht willen verliezen en willen afvallen. Door gezonder te eten zul je meer energie verbranden dan wanneer je niet gezond eet. Gezonde voeding is van belang en je kunt al heel gezond eten door groente en fruit. Laat vooral dikmakers, zoals koek en snoep, links liggen en beperk de inname van teveel zuivelproducten. Teveel is immers nooit goed. Afvallen door gezonder te eten en meer te bewegen zal gegarandeerd resulteren in het verliezen van lichaamsvet. Enkele tips en adviezen:

Diëten

Een dieet kan je helpen om af te vallen. Er zijn talloze diëten te verkrijgen, zoals crash diëten, diëten op de langere termijn, diëten die het nuttigen van koolhydraten verminderen en diëten die uitgaan van shakes of eiwitten. Welk dieet je ook kiest, houd je aan de volgende richtlijnen om succesvol een dieet te kunnen volgen:
  • zorg dat je een dieet kiest dat bij je past;
  • zoek naar een dieet dat een haalbare doelstelling heeft;
  • ga voor een dieet dat tot aantoonbare resultaten heeft geleid.

Afvallen doe je zo!

Afvallen is een proces waarin je je lichaam helpt overtollige energie (lichaamsvet) te verbranden. Dat doe je door meer te bewegen en door gezonder te eten. Om je daar optimaal bij te begeleiden kun je kiezen voor een dieet dat richting geeft aan het afvallen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.