Afvaltips voor mannen

afvaltips mannenIs er verschil tussen afvallen voor mannen en voor vrouwen? Jazeker, daar is heel veel verschil tussen. Hoewel de meeste artikelen op deze blog gelden voor zowel mannen als voor vrouwen, zijn er enkele verschillen waar we tegen aan lopen. In dit artikel ruimte voor afvaltips voor mannen.

Lichaamsvet

Een belangrijk kenmerk voor het afvallen van mannen laat zich al zien in het percentage lichaamsvet. Voor mannen wordt doorgaans een lichaamsvetpercentage tussen de 14 en de 17% aanbevolen, tegenover 21 en 24% voor vrouwen. Dat is zo’n 7% minder lichaamsvet. Dit houdt in dat het lichaam van een man voor meer uit spieren moet bestaan dan dat van vrouwen, om gezond en vitaal te blijven. Het afvallen voor mannen richt zich wat dat betreft dus meer op krachttraining.

 

Afvallen voor mannen

Waar vrouwen vooral willen afvallen bij de billen en heupen willen mannen af van hun dikke buik. Veel mannen ervaren het zwembandje dat zich ontwikkeld heeft om hun buik als lelijk en voelen zich er onzeker door. Op het strand worden ze liever gezien met een strakke buik en een sixpack. Mannen trainen dan ook vooral om bij hun buik af te vallen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar met veel trainen zeker te vergelijken.

Krachttraining

In de sportschool zul je veel mannen treffen die aan krachttraining doen. Krachttraining heeft namelijk verschillende kenmerken en voordelen die het afvallen voor mannen makkelijker maken:

  • Krachttraining zet vet om in spiermassa. Spiermassa heeft de eigenschap om energie (en dus ook opgeslagen lichaamsvet) vanzelf te verbranden, waardoor je als het ware vanzelf afvalt wanneer je over enige spiermassa beschikt.
  • Krachttraining zorgt ervoor dat de spieren van mannen toenemen en het vet rond de buik sneller verdwijnt. Door krachttraining af te wisselen met buikspieroefeningen (die je ook thuis kunt doen) werken mannen niet alleen aan vetverlies, maar tevens aan een sixpack.
  • Tot slot geeft krachttraining vaak een goed gevoel. Mannen ervaren succes als ze krachttraining hebben gedaan en streven steeds naar zwaarder en meer. Op die manier werkt krachttraining vanzelf motiverend en stimuleert het om nog meer af te vallen.

Mannen en mentaal afvallen

Mentaal afvallen betekent afvallen door je hier bewust van te zijn. Mannen zijn vaak standvastiger dan vrouwen in het afvallen. Wanneer zij in hun hoofd de knop hebben omgezet, eten zij minder en zullen zij stoppen met snoepen tot ze het gewicht bereikt hebben waar ze naar streefden. Wat dat betreft zien we dat mannen er eerder in slagen om af te vallen en veel minder jojoën dan vrouwen. Sterker nog: wanneer mannen eenmaal de smaak te pakken hebben gekregen, gaan ze tot het uiterste en vervolgens vliegen de kilo’s ervan af.

Andere afvaltips voor mannen

Wil je als man nu nog meer afvallen? Houd in dat geval rekening met onderstaande tips:

  • probeer veel te bewegen, ook op het werk;
  • drink minder alcoholische dranken zoals bier, want dat zijn echte dikmakers;
  • begin met hardlopen, want daarmee verbrand je nog sneller vet;
  • kies een training die bij je past en waarmee je snel vet zult verbranden.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.