In een week tijd op gewicht

in een week tijd op gewichtHoe moeilijk is het om in een week tijd op gewicht te komen? Je bent niet de eerste die zoekt naar een manier van afvallen in een week. Op zich is het mogelijk om in een week tijd af te vallen, maar of je je ideale gewicht (je streefgewicht) bereikt, is van vele factoren afhankelijk. We zullen de mogelijkheden van afvallen in een week tijd op een rijtje zetten.

Snel afvallen

Wie in een week tijd gewicht wil verliezen en wil afslanken wil snel afvallen. Op zich is er niets mis met snel afvallen, maar het is goed om je te beseffen dat snel afvallen veel van je vergt. Het is zeer intensief en je moet er de tijd voor nemen. Het beste is dus om aan afvallen te beginnen als je een week thuis bent. Snel afvallen is een combinatie van gezonde voeding en meer beweging. Door die twee te combineren zul je zeker effect kunnen ervaren. Wel een waarschuwing voor bepaalde crash diëten, zoals het ziekenhuisdieet, het yoghurt dieet en het 10 dagen dieet, waarvan duidelijk is dat ze niet gezond voor je zijn. Vermijd deze diëten dan ook.

Wat maakt het moeilijk?

Toch is het niet voor iedereen haalbaar om in een week tijd af te vallen en een ideaal gewicht te bereiken. Factoren die daarbij een rol spelen zijn leeftijd, lengte en gewicht en het streefgewicht. Wanneer je 90 kilo weegt en graag 70 kilo wil wegen, moet je 20 kilo afvallen. 1 kilo afvallen in een week is nog makkelijk te doen, 5 kilo afvallen in een week wordt al moeilijker, maar 20 kilo is vrijwel onhaalbaar. Je moet dus wel een reëel doel stellen en geen wonderen verwachten.

Maak het afvallen concreet

Niets is zo lastig dan afvallen zonder dat je duidelijk bent over wat je precies wil. Wees dus altijd concreet. Stel voor jezelf een plan op met daarin je huidige gewicht en je streefgewicht. Is dat meer dan 10 kilo minder? Stel dan een stappenplan met subdoelen samen, bijvoorbeeld:

  • over één week ben ik 2 kilo afgevallen;
  • over twee weken ben ik 2 kilo afgevallen;
  • over drie weken ben ik 1 kilo afgevallen.

Op die manier houd je de doelen meetbaar en kun je ervaren of het werkt. Als het nu niet op deze manier lukt, kun je de subdoelen en het uiteindelijke doel altijd nog wat bijschaven.

Vraag om hulp

Om het beste uit het afvallen te halen, kun je het beste hulp van je omgeving vragen. Zij moeten weten dat je bezig bent om serieus snel af te vallen en zij moeten je dan niet in de weg lopen. Bijvoorbeeld tijdens feestjes moeten ze verleiding om iets lekkers te pakken zoveel mogelijk voor je beperken. Niets is zo confronterend als mensen om je heen die lekker aan het eten zijn, terwijl jij op de lijn moet letten. Als mensen weten dat je bezig bent met lijnen en je ze letterlijk om hulp vraagt, zullen de meeste zeker geneigd zijn dat te doen.

Verstandig afvallen

Vraag jezelf altijd af of je er verstandig aan doet om zo snel af te vallen. Een kilo of twee per week is haalbaar, meer vijf en tien wordt al lastiger. Beter kun je verstandig afvallen door meer tijd te nemen en een dieet te gebruiken. Een dieet geeft richting in het afvallen en kan je bijstaan met tips en adviezen om je ook door de moeilijke momenten heen te sleuren.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.