Wat is de Beste Detox Kuur? 8x Sapkuur Uitgelicht – Review

Ben je op zoek naar de beste detox kuur? Zoek dan niet langer. Gelukkig voor jou is er deze beste detox kuur top 8 review!

Om de beslissing voor je gemakkelijker te maken, hebben wij 8 van de beste detox aanbieders op een rijtje voor je gezet.

Zo kun jij in een oogopslag zien waar het allemaal om draait en wat voor soort detox programma ze aanbieden. Laten we beginnen!

Welke detox kuur is het beste? Top 3 selectie

Het vinden van de beste detox kuur vergt tijd en onderzoek. En dat is precies wat wij gedaan hebben. Je wilt de beste detoxkuur vinden die past bij je wensen en doelstellingen. Na uitgebreid onderzoek hebben wij een top 3 samengesteld:

 1. HappyJuicy
 2. Sapje
 3. Dr. Veggie

Review: de 8 beste detox kuren met elkaar vergeleken

In deze detox kuur review hebben we verschillende punten meegenomen, zoals kwaliteit, natuurlijke ingrediënten, verzendkosten, detox kuur beoordelingen en uiteraard de prijs van de detox kuur zelf.

Het is absoluut noodzakelijk dat je de beste detox kuur uitvoert. Dit artikel gaat in op de beste detox programma’s per sapjes merk en geeft je de informatie die je nodig hebt om succesvol te detoxen.

Koudgeperst sap: wanneer je sap koud perst (ook wel cold pressed juice genoemd), behoudt het meer van de vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten. Koudgeperst sap wordt tijdens het persen niet blootgesteld aan hitte.

Weinig suiker: sommige sapjes op de markt bevatten veel (toegevoegde) suikers. Fruitsappen zijn rijk aan suikers en moeten worden gezien als suikerhoudende dranken. We kunnen niet blijven doen alsof fruitsap veel gezonder is. En het is zeker niet iets dat je wilt drinken tijdens een detox kuur. Ga altijd voor groentesap omdat ze gezonder zijn en minder suiker bevatten.

Versgeperst sap: om het maximale uit een detox kuur te halen is het belangrijk dat je verse en 100% natuurlijke sapjes drinkt. Anders zou het meer kwaad dan goed doen. Voorbeeld: gepasteuriseerd sap is verhit op een hoge temperatuur (boven de 84 graden) waardoor het langer houdbaar is. Dat betekent dat ook een verlies aan vitamines, mineralen en enzymen die in het sap aanwezig zijn.

Bezorgservice: laten we eerlijk zijn. Een beetje service is ook wel fijn, toch? Zonder verzendkosten het liefst. Dat is waar de gratis bezorging om de hoek komt kijken.

Het mooie is dat alle detox kuren in deze toplijst online kunnen worden besteld, dus het was nog nooit zo gemakkelijk om je koelkast aan te vullen met gezonde sapjes.

We gaan nu dieper in op de voordelen en nadelen van de belangrijkste sapjesaanbieders van detox kuren. Lees je mee?

Beste detox kuur 1: HappyJuicy

Voor degenen die op zoek zijn naar de beste detox kuur met verse, koudgeperste slowjuice sapjes, wil je HappyJuicy zeker proberen. HappyJuicy heeft alles wat je nodig hebt om je de beste detox kuur te geven en nog veel meer om je het hele jaar door gezond te houden.

HappyJuicy heeft een combinatie van 100% groentesapjes en 70% groentesapjes met 30% fruit beschikbaar met 9 soorten smaken. Elk sapje zit boordevol voedingsstoffen en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, afkomstig van lokale boeren. Ook is aan elk sapje een superfood toegevoegd. Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan voedingsstoffen.

De sapjes bevatten geen toevoegingen en zijn vrij van e-nummers, toegevoegde suikers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Bij HappyJuicy zijn alle sapjes écht 100% natuurlijk.

Wat meteen opvalt bij het proeven is dat de sappen echt vers zijn van smaak en ze bieden dan ook een geweldige manier om de dag goed te beginnen. Iets dat je ook na de detox kuur zou blijven kunnen doen. Door de cold pressed (koudgeperst) slowjuice techniek hoeft geen hitte of pasteurisatie op de sapjes te worden toegepast, wat de voedingswaarde en smaak ten goede komt.

HappyJuicy heeft verschillende sapkuren om je detox te starten. Zo hebben ze kortdurende kuren (3 dagen) voor beginners en detox kuren van 5 en 7 dagen voor de meer gevorderden. Je kunt ook je eigen sapjes samenstellen en alleen de smaken kiezen waar je van houdt.

Als je van fruitsappen houdt dan moet ik je teleurstellen. Ze hebben naar verhouding weinig fruitsappen in het assortiment, maar door hun hoge suikergehalte zijn deze ook ongezonder.

De sappen worden bevroren aan je deur bezorgd in gerecycled plastic flesjes via klimaatneutraal vervoer. HappyJuicy maakt gebruik van gerecycled plastic (vrij van schadelijke stoffen) Deze gerecycled plastic flesjes kun je eenvoudig in de plastic afvalbak deponeren. Onderzoek heeft aangetoond dat glazen flesjes veel slechter zijn voor het milieu dan plastic, omdat de productie ervan meer energie en hulpbronnen verbruikt. Door gerecyclede flesjes te gebruiken houdt HappyJuicy de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Voor iedereen die het milieu een warm hart toedraagt is dit fijn om te weten.

Bij elk sap pakket krijg je een kant-en-klaar schema meegeleverd die duidelijk het tijdstip van de dag aangeeft om de sapjes te consumeren. Goed om te weten is dat je bij HappyJuicy geen verzendkosten betaalt. De bestelling wordt dus gratis aan je deur geleverd.

Als je een detox kuur wilt proberen dan is de sapreiniging van HappyJuicy perfect. En met een prijs die meer dan acceptabel is voor hetgeen je krijgt, zijn deze groentesapjes absoluut aan te raden. Met deze heerlijk smakende groentesapjes kunnen wij ons alleen maar voorstellen hoe fantastisch je je aan het eind van een detox kuur zou kunnen voelen.

Voordelen van HappyJuicy

 • 100% natuurlijk slowjuice groentesap
 • Vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen
 • 3, 5 of 7 dagen detox kuren mogelijk
 • Elk sapje bevat minimaal één superfood
 • Lokaal geproduceerd
 • Gratis aan huis geleverd (klimaatneutraal)
 • Detox kuren zijn goed betaalbaar

Nadelen van HappyJuicy

 • Vrij nieuw op de detox kuur markt
 • Weinig fruitsappen in het assortiment

Overweeg je om met een HappyJuicy detox kuur te beginnen? Klik hier om je detox sappenkuur met korting te bestellen.

Beste detox kuur 2: Sap.je

Voor alle sapfanaten die er zijn, je bent waarschijnlijk bekend met het merk Sap.je.

Het mooie van Sapje is dat ze een verscheidenheid aan sapjes en soepen hebben om uit te kiezen. Deze producten worden gemaakt van 100% biologische en lokale ingrediënten die in de slowjuicer worden geplaatst.

Bij Sapje kun je diverse samengestelde detox boxen bestellen. Het is mogelijk om enkel groentesapjes of shotjes te bestellen. Over de verschillende soorten smaken valt niet te twisten, ze zijn heerlijk en je proeft de kwaliteit van groentesap.

Sapje levert de sapjes thuis bij je af in recyclebare glazen flesjes. We weten dat glas een grotere impact heeft op het milieu dan plastic flesjes. Ook is glas doorgaans zwaarder dan plastic, wat leidt tot een hoger brandstof verbruikt bij het transporteren. Daardoor kunnen we niet spreken van een klimaatneutrale levering. Voor ons als sapjes liefhebber is dit een punt van aandacht.

Bovendien zit je met een flesjes glasafval opgescheept wanneer je detox kuur is voltooid. Niet zo handig dus. Een ander nadeel vinden wij is dat er €4.95 verzendkosten verbonden zijn aan je bestelling.

Voordelen van Sapje

 • Ruim assortiment
 • 100% natuurlijk en biologisch groentesap
 • Vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen
 • 3, 5 en 7 dagen detox kuur mogelijk
 • Abonnement nemen is mogelijk

Nadelen van Sapje

 • Detox kuur is naar verhouding duur
 • Je betaalt €4.95 verzendkosten
 • De hoeveelheid glasafval is niet ideaal

Beste detox kuur top 3: Dr. Veggie

Dr. Veggie heeft als detox kuur aanbieder een ruime keuze. Ze bieden groentesappen, shots en verschillende detox kuren aan. De shots bestaan uit verschillende superfoods, zoals gembershots, bietenshots en spirulinashots.

De groentesappen worden geperst met een slowjuicer en zorgt ervoor dat je het lichaam maximaal kunt ontgiften met vitamines, mineralen en antioxidanten.

Wat Dr. Veggie misschien wel uniek maakt is dat hun paprika zelf kweken. De overige groenten en fruitsoorten worden ingekocht bij lokale telers.

Als je meer geïnteresseerd bent in een detox kuur om je lichaam te ontgiften, kun je kiezen uit een detox sapkuur van 3, 5 of 7 dagen. Dat maakt het ideaal voor mensen die een detox kuur willen proberen, omdat het niet iets is dat je een week of langer hoeft te doen.

Wil je vaker een detox kuur bestellen? Dan behoort het nemen van een abonnement tot de mogelijkheid. Afgezien van de bezorgkosten die je moet betalen bij een bestelling onder de €50, behoort Dr. Veggie tot een van de goedkopere sapjes aanbieders.

Voordelen van Dr. Veggie

 • 100% natuurlijk groente- en fruitsap
 • Ruim assortiment
 • Abonnement nemen is mogelijk
 • Ze kweken hun paprika zelf

Nadelen van Dr. Veggie

 • Bij een bestelling onder de €50 wordt €6,95 bezorgkosten in rekening gebracht

Beste detox kuur 4: Frecious

Frecious is een sapjes merk dat je misschien wel eens in de schappen van de biologische supermarkt Ekoplaza hebt zien liggen. Je kunt hun sapjes ook online bestellen voor ultiem gemak.

Ze verkopen groentesappen met 100% groenten, 85% groenten en 70% groenten met 30% fruit. Voor sommige mensen kan louter groentesap drinken even wennen zijn. Daarom heeft Frecious smaken met 30% gemaakt zodat je smaakpapillen eraan kunnen wennen.

De meeste sapjes van Frecious bevatten een superfood. Frecious biedt ook niet alledaagse sapjes aan die gemaakt zijn van zeewier en zeekraal. Dit is niet echt geschikt voor beginners die hun eerste detoxkuur willen proberen.

Frecious biedt een paar verschillende opties aan als het gaat om het volgen van een detox kuur. Je kunt een 3-daagse detox volgen of een langere voor 7 dagen, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Ze hebben een heleboel smaken om uit te kiezen. De detox sapkuur van Frecious om je lichaam te ontgiften is naar verhouding duur als je het vergelijkt met detox kuren van andere merken.

Frecious is minder duidelijk als het gaat om de herkomst van de producten. We steunen graag Nederlandse boeren door lokale producten van eigen bodem te eten. De exacte herkomst van de producten van Frecious is ons niet bekend.

Voordelen Frecious

 • 100% natuurlijk en biologisch groentesap
 • Vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen
 • Ruim assortiment
 • Verschillende detox kuren beschikbaar
 • Abonnement nemen is mogelijk

Nadelen Frecious

 • Je betaalt €5,95 bezorgkosten bij een bestelling onder €99
 • Detox kuur is naar verhouding duur

Detox kuur 5: Zuss & Sap

Zuss & Sap is een Nederland sapjes merk dat is opgericht door twee zussen die zijn geboren in West-Friesland.

Waar veel sapje smerken zich richten op maximaal 7 dagen detoxen, duurt de detox sapkuur van Zuss & Sap een stuk langer. Je kunt kiezen uit een detox kuur van 2, 3 of 4 weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk dat je 3 sapjes per dag drinkt. Voor de echte sappen liefhebbers is er de detox kuur met 100% groentesap.

Voor de beginner bestaat er de mogelijkheid om een 3-daagse detox kuur te volgen. Je ontvangt bij iedere detox kuur een handig schema waarop je in een oogopslag kunt zien welk sapje je wordt geacht te drinken.

De seizoensgebonden groenten die door Zuss & Sap worden gebruikt, komen rechtstreeks van het land. De sappen zijn dus lokaal geproduceerd en geperst door de slowjuicer. Ook aan de kids heeft Zuss & Sap gedacht. Speciaal voor kinderen hebben ze groentesap ontwikkeld die voor minstens 50% uit fruit bestaan. Daar zullen kinderen zeker van smullen.

Voordelen Zuss & Sap

 • 100% natuurlijk groentesap
 • Vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen
 • Lokaal geproduceerd
 • Detox kuren zijn goed betaalbaar
 • Sapjes voor kinderen (50% fruit)
 • Abonnement nemen is mogelijk

Nadelen Zuss & Sap

 • Je betaalt €3,95 bezorgkosten bij een bestelling onder de €90
 • Je kunt pas na 4de bestelling het abonnement stopzetten

Beste detox kuur 6: Dr. Blend

Dr. Blend (voorheen Dr. Detox) is opgericht in Nederland en inmiddels ook internationaal actief. Dr. Blend heeft een ruim assortiment met fruitsappen, groentesappen detox kuren en veel verschillende smaken.

Bij Dr. Blend maken ze net als sommige andere genoemde merken gebruik van de koudgeperste slowjuice techniek. Een belangrijk verschil is echter dat Dr. Blend ook HPP toepast als conserveringsmethode waardoor de houdbaarheid van de sapjes aanzienlijk verlengd wordt. Dit kan wel invloed hebben op de smaak en voedingswaarde van het geperste sap. Wanneer koudgeperst sap met HPP is bewerkt, mag het sap niet als vers worden aangeduid. In de meeste sapjes van Dr. Blend zijn ook geen superfoods aanwezig.

Dr. Blend biedt verschillende detox kuren aan, waaronder een 2 dagen detox juice cleanse, een 3-daagse detox juice cleanse, een 5-daagse detox juice cleanse en een 7-daagse detox kuur voor de ervaren sapjes liefhebber.

Bij Dr. Blend krijg je ook een detox schema die je kunt gebruiken om het maximale uit je detox kuur te halen. Alle flesjes zijn genummerd in volgorde van het juiste tijdstip van inname. Zo weet je precies wanneer je welk sapje moet drinken.

Voordelen van Dr. Blend

 • Koudgeperst groentesap
 • Ruim assortiment

Nadelen van Dr. Blend

 • Je betaalt €6,95 bezorgkosten bij een bestelling onder €99
 • HPP als conserveringsmethode (zeer hoge druk)

Beste detox kuur 7: JuiceBrothers

JuiceBrothers is een Nederlands bedrijf dat oorspronkelijk is opgericht door een groepje vrienden. Ze hebben een ruim aanbod van smoothies, sappen, detox kuren, shots zijn gemaakt 100% natuurlijk en biologische ingrediënten. De sappen van JuiceBrothers zijn koudgeperst. In Nederland zijn meerdere vestigingen van JuiceBrothers te vinden. Inmiddels zijn ook internationaal actief en hebben ze verschillende vestigingen in diverse Amerikaanse steden.

JuiceBrothers heeft verschillende detox kuur pakketten en richt zich zowel op beginners als ervaren sapjes liefhebbers. Wat opvalt is dat de sapjes voor beginners naar verhouding veel fruit bevatten. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de sappen wat zoeter is. Elke detox pakket bestaat uit 6 verschillende sapjes en een shot. De detox kuur kan gevolgd worden voor 1 dag, 3 dagen of 5 dagen. Voor de 5-daagse detoxkuur betaal je €200, wat erg duur is als je het vergelijkt met detox kuren van andere merken.

Wil je een abonnement nemen dan is dat ook mogelijk.

Voordelen JuiceBrothers

 • 100% natuurlijk en biologisch groentesap
 • Ruim assortiment
 • Bevroren bezorgd
 • Abonnement nemen is mogelijk

Nadelen JuiceBrothers

 • Je betaalt €4,95 bezorgkosten bij een bestelling onder de €79
 • Detox kuur is naar verhouding duur

Beste detox kuur 8: Juizs

Juizs komt als nummer 8 binnen op de top lijst beste detox kuur. Juizs is een Nederlandse aanbieder van sapjes, smoothies, shots en detoxkuren die koudgeperst zijn. Bij juizs heb je de mogelijkheid om te detoxen voor 3 dagen, 5 dagen of 7 dagen. Wil je voor een volledige detox gaan? Kies dan de ‘All Day sapkuur’ waarbij je alle maaltijden vervangt door Juizs producten. Beginners en mensen die een milde detox prefereren hebben de keuze voor een ‘Til Dinner sapkuur’ waarbij nog wel één vegetarische maaltijd mag worden gegeten.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen sap pakket samen te stellen. Dit kan handig zijn wanneer je bepaalde smaken echt niet weggedronken krijgt. Naast de standaard detox kuur biedt Juizs ook persoonlijke coaching aan bij je detox sapkuur. Je krijgt hulp en advies tijdens de duur van je detoxkuur en ook voedingstips voor na het detoxen. Dat vinden wij een pluspunt waarin Juizs verschilt met andere sap aanbieders.

De sapjes van Juizs mogen dan wel koudgeperst zijn, een nadeel vinden wij is dat ze gebruik maken van de HPP conserveringstechniek na het persen. Als er schadelijke bacteriën in het onbewerkte sap zitten, kan HPP het meestal neutraliseren. Hoewel de sappen hierdoor langer houdbaar blijven, wordt ook de moleculaire structuur van het sap veranderd. Dat is de reden waarom het niet langer als vers beschouwd mag worden.

Voordelen van Juizs

 • Begeleiding van een persoonlijke coach tijdens de detox kuur
 • Koudgeperst groentesap
 • Je kunt je eigen detox pakket samenstellen
 • Abonnement nemen is mogelijk
 • Ruim assortiment

Nadelen van Juizs

 • HPP als conserveringsmethode (zeer hoge druk)
 • Je kunt pas na 4de bestelling een abonnement stopzetten
 • Je betaalt €5,95 voor Nederland (en €12,95 voor België) bezorgkosten bij een bestelling onder de €200

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.