5 tips die je helpen om effectief af te vallen

In dit artikel aandacht voor vijf manieren die je kunnen helpen om doelgericht gewicht te verliezen. Deze vijf afvaltips komen van lezers van onze blog. Het zijn niet echt manieren die je in de boeken aan zult treffen, maar wel manieren die (in ieder geval voor onze lezers) gewerkt hebben. Wellicht kan ook jij er je voordeel mee doen.

Gekookt water met citroensap

Thea uit Wassenaar stuurde ons de tip om iedere ochtend een glas gekookt water, met daarin een beetje citroensap, te drinken. Doe dit voordat je gaat ontbijten. Het heeft Thea geholpen. In een paar maanden tijd is ze vijftien kilo afgevallen en dit trucje herhaalde ze iedere morgen. Wellicht kun je ook afvallen zonder gekookt water met citroensap, maar gewoon een glas water te drinken. Als je daardoor minder vet ontbijt, zal dat alleen maar in je voordeel werken.

Boterhammen met mosterd

Leo Kuijk uit Nieuw-Vennep stuurde ons het recept van boterhammen met mosterd. Deze zou je ’s ochtends kunnen eten. Volgens Leo krimpt je maag daarvan, waardoor je minder honger hebt tijdens de rest van je ontbijt en ook in de morgen niet snel naar iets anders zult grijpen. ”In plaats van een stroopwafel bij de koffie nam ik enkel de koffie,” vertelt Leo. ”Alleen al daardoor viel ik een paar kilo af. Ik heb het recept van mijn moeder gekregen en vond het eerst een vreemd idee, maar achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb.”

Water en groene thee

We hebben meerdere artikelen geschreven over afvallen met groene thee en afvallen door water te drinken. Wederom wordt het succes hiervan bewezen als we Suzanne van Os (Tenerife) mogen geloven. Op dit waterige dieet is zij 12 kilo kwijtgeraakt in slechts een half jaar tijd. Het klopt dat water en groene thee je kunnen helpen om af te vallen. Al is het maar omdat je er een vol gevoel aan over houdt en daardoor minder snel naar een tussendoortje zult grijpen. De werking van groene thee op de spijsvertering zou ook positieve effecten hebben op het afvallen.

Gewoon gezond ontbijten

Tineke uit Vianen vindt dat gewoon goed ontbijten belangrijk is als je wil afvallen. ’s Morgens een bruin broodje met melk of thee en wat fruit zorgt ervoor dat het hongergevoel langer wegblijft. Tineke adviseert om vooral gezond te  blijven eten. Ook ’s middags en ’s avonds. Houd je aan de normale gerechten, maar zorg ervoor dat je minder vette happen en minder ongezond voedsel binnenkrijgt. Drink daarbij veel water of thee (uiteraard zonder suiker).

Zwemmen

Fred van Maanen benoemt het effect van zwemmen. ”Ik ging, toen ik wilde afvallen, driemaal per week zwemmen. Dat deed ik ’s ochtends vroeg, voor ik naar mijn werk ging. In de eerste week was ik ’s avonds bekaf, maar na een week of twee kreeg ik er juist energie van. En het mooiste was dat ik ook begon af te vallen. Wel was het de kunst om overdag niet meer te gaan eten, want die verleiding was erg groot.” Afvallen door te sporten kan geen kwaad en het is geen geheim dat zwemmen helpt om snel af te vallen en gewicht te verliezen. Met zwemmen bouw je spiermassa op en die spiermassa helpt je juist om nog sneller gewicht te verliezen.

Nog meer tips?

Thea, Leo, Suzanne, Tineke en Fred hebben duidelijke adviezen gegeven die je zouden kunnen helpen met afvallen. Ze zijn in ieder geval niet schadelijk, dus onder de noemer ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ zou je ze kunnen uitproberen. Uiteraard zijn wij benieuwd naar nog meer tips. Dus… weet jij een effectieve (wellicht wat alternatieve) manier van afvallen? Deel het met ons en onze lezers! Laat een reactie achter of stuur een mail!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.