Afvallen voor de zomer

Het is eind februari en het voorjaar staat voor de deur. Voor veel mensen betekent dit dat de koude maanden januari en februari worden afgesloten en de zomer er alweer aan zit te komen. Gelukkig is de zomer nog een paar maanden weg en krijgen we eerst de lente. Maar dat geeft ons wel de gelegenheid om weer af te vallen voor de zomer losbarst.

Bikini’s, zwembroeken en een slank lichaam

Met de eerste geuren van de lente begint het bij veel mensen weer te kriebelen. De zomer staat voor de deur en dat betekent het strand of het zwembad opzoeken. Maar dan wil je er wel goed uitzien. Veel mensen willen dan ook afvallen in het voorjaar, om in de zomer goed voor de dag te komen. Het is prima haalbaar om in de maanden maart tot en met juni af te vallen zodat je weer in je zwembroek of bikini past. Hieronder bespreken we enkele tips en adviezen.

Let op je voeding

Wil je afvallen? Begin dan met een kritische blik naar je voeding te kijken. Welke gerechten kunnen makkelijk verdwijnen? Zoek dikmakers en ongezonde tussendoortjes en vervang ze door een flesje water of een gezond stuk fruit of groente. Probeer ’s avonds bij de maaltijd je bord niet meer helemaal vol te scheppen en eet alleen wat je nodig hebt. Voor de lekker moet je het voorlopig even niet meer doen.

Ga weer bewegen

Meer bewegen helpt je om energie te verbranden. Daarmee verbrand je op den duur ook lichaamsvet. Ga dus meer bewegen om af te vallen. Je kunt makkelijk bewegen in de sportschool, maar ook kun je gaan hardlopen om veel effect te zien. Tot slot kun je een flinke wandeling maken en proberen om minder vaak de auto te pakken. Je zult ervaren dat juist de combinatie van meer beweging en gezonder eten je zal helpen om gewicht te verliezen en af te vallen.

Zoek een dieet

Wil je liever afvallen met een duidelijke handleiding? Of wil je lekkere gezonde gerechten op tafel kunnen zetten? In dat geval raden we je aan een dieet te kiezen. We maken het je gemakkelijk, want in het afgelopen jaar zijn er vijf diëten veelvuldig door onze lezers gebruikt. En met succes. De vijf populairste diëten hebben we niet voor niets voor je verzameld.

Val niet alleen af

Niets is zo vervelend als alleen afvallen. Ga dus op zoek naar iemand met wie je ervaringen kunt delen. Een afvalmaatje kan je helpen door te zetten en adviezen geven voor lekkere gerechten die niet schadelijk zijn voor het afvallen. Er zijn veel meer mensen die nu de stoute schoenen aantrekken en beginnen met afvallen, dus heel moeilijk zal dat niet zijn.

Hoeveel wil jij afvallen?

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? We zouden het leuk vinden om van je te horen. Laat gerust een reactie achter en vertel ons hoeveel kilo je wil verliezen en waar je op vakantie gaat. Wie weet kunnen we elkaar zo helpen om het ideale gewicht te bereiken, nog voor de zomer definitief begint.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.