Afvallen op een natuurlijke manier

Er zijn talloze manieren om af te vallen. Niet gek in een tijd waarin veel mensen willen afvallen en gewicht willen verliezen. Maar welke manier is nu de beste? Ook daar zijn de geleerden het niet over eens. Er zijn voorstanders van diëten en voorstanders van meer beweging, hoewel een combinatie daarvan helemaal goed zou moeten zijn. Hoe kun je nu afvallen op een natuurlijke manier? Die vraag staat centraal in dit artikel.

Afvallen op een natuurlijke manier

Natuurlijk afvallen is afvallen zoals je lichaam dat uit zichzelf zou doen. Dat betekent dat je je niet richt op hulpmiddelen, zoals pillen of operaties. Afvallen op een natuurlijke manier betekent afvallen middels meer beweging en gezonder eten. In dat geval kunnen diëten een uitkomst bieden, zolang het dieet uitgaat van gezonde recepten en een mix vindt tussen voeding en beweging.

Zelf afvallen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf af te vallen, zonder gebruik te maken van een dieet. In dat geval ga je strenger letten op je huidige levenswijze en proberen gezonder te eten en meer te bewegen. Dat kun je heel eenvoudig in de praktijk brengen, door ongezonde snacks en tussendoortjes te vervangen door groenten en fruit (snoepgroenten, zoals worteltjes, paprika, tomaatjes en komkommers zijn hier geschikt voor) en door uit te kijken naar manieren om meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld vaker de trap dan de lift en probeer minstens twee keer per week te sporten of een behoorlijke wandeling te maken.

Minder houvast

De bezoekers van onze website proberen op allerlei manieren af te vallen. Wat veel gehoord is, is dat afvallen op eigen initiatief minder houvast biedt. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Er is geen voorgeschreven handboek van wat je wel en niet moet doen en wat wel en niet is toegestaan. Een dieet zou je daarbij kunnen helpen. Een goed dieet helpt je op natuurlijke manier afvallen.

Ritme bij afvallen

Bij afslanken op een natuurlijke manier is ritme heel belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat je structuur aanbrengt in je etenspatroon en in je beweging. Ga regelmatig sporten en doe dat op vaste momenten van de dag, net als het nuttige van gezonde tussendoortjes. Eet gevarieerd en zorg ervoor dat je op vaste momenten van de dag je ontbijt, lunch en diner nuttigt. Dit kan aanpassingen vragen van je gezin. Hou er rekening me dat afvallen vraagt om aanpassing. Na een paar dagen zul je daaraan gewend zijn.

Mentaal afvallen

Het belangrijkste bij afslanken op natuurlijke wijze is dat je er ook mentaal klaar voor bent. Zet in je hoofd de knop om en neem het besluit niet zomaar even. Zoek ook een geschikt moment om te beginnen met afvallen en wees daarin reëel. Het heeft weinig zin en is bijna niet haalbaar om aan het begin van december te beginnen, met Sinterklaas en kerst in het vooruitzicht. Wees realistisch en begin een maand later in januari. Op die manier is de kans van slagen een stuk groter.

Natuurlijke diëten

Dat je op een natuurlijke wijze wil afvallen is natuurlijk niet gelijk een teken dat je geen gebruik wil maken van een natuurlijk dieet. Twee diëten die goed passen bij dit artikel zijn het Paleo dieet en het eiwitdieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.