Afvallen in december

De gevaarlijke maand december is weer begonnen. Onze website wordt nooit zo vaak bezocht als in december en januari. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je in december wel lekker kunt eten, zonder dat je veel aankomt? In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen die je helpen om in december zo verstandig mogelijk te genieten.

Lekker eten, maar geen zin in afvallen

Het is niemand kwalijk te nemen. De pepernoten, speculaasjes en marsepein zijn te lekker om te laten staan. En zodra die achter de kiezen zijn verschijnen de kerstkransjes en chocoladeballen. December is een maand die erom bekend staat slecht te zijn voor mensen die willen afvallen. Wie wel lekker wil eten, maar niet wil afvallen na januari, kan het beste goed opletten in december.

 

Let op je voeding

Het is heel belangrijk om gezond te eten en geen maaltijden over te slaan, omdat je vol zit van al het lekkers in de decembermaand. Zorg dus voor een goed en verantwoord ontbijt. Daarmee neemt je hongergevoel af en zul je sneller grijpen naar al dat lekkers. Zo kun je snoepen met mate.

Drink veel water

Het gevoel van verzadiging is belangrijk met al dat lekkers. Veel water drinken zorgt ervoor dat je je vol voelt. Een flesje in je tas of bij de hand kan geen kwaad. Vul het regelmatig en zorg dat je een paar slokken neemt voordat je iets lekkers eet. Zo kun je wel genieten van het snoepgoed, zonder dat je het direct zult merken aan de weegschaal.

Niet beginnen met afvallen

Wie van plan is af te gaan vallen kan dat beter in januari doen dan in december. Er is geen maand die erger is om te beginnen met afvallen dan december, met al dat lekkers op tafel. Je zou toch niet willen dat je met de kerstdagen op de lijn moet letten? Ben je van plan om af te vallen, zie het dan als een goed voornemen voor in januari. In december hoeft het echt nog niet.

Tussen Sinterklaas en kerst

De periode tussen Sinterklaas en kerst kun je zien als een periode om aan te sterken. Eet hierin gezond, probeer op je gewicht te letten en drink veel water. Zodoende blijf je niet twintig dagen doorsnoepen, maar eet je verantwoord. En daarmee heb je toch drie gezonde weken gewonnen.

Koop niet teveel snoepgoed

Het is een valkuil om groots in te slaan. Dat betekent namelijk dat je na de feestdagen doorgaat met eten. De restjes kun je tenslotte niet laten staan en al dat snoep moet toch ergens heen? Koop niet teveel en ga pas naar de winkel als iets op is. Daarmee voorkom je een overschot aan zoetigheid.

Geniet van december

Tot slot is het belangrijk om van december te genieten. Een gezellige maand die maar eens per jaar terugkomt en vaak voorbij is voor je er erg in hebt. Na december kun je beginnen met afvallen en weer op je lijn letten. Maar met bovenstaande tips en adviezen is het hopelijk niet nodig.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.