Vermageringsdieet volgen? Lees deze tips om te vermageren

Een vermageringsdieet helpt je bij het afvallen. Je verliest letterlijk gewicht. De term vermageringsdieet wordt gebruikt om een dieet aan te duiden dat tot doel heeft om je te laten afvallen. Vaak zijn tips om te vermageren al genoeg om mee te beginnen. In dit artikel word je geïnformeerd over hoe jij succesvol kunt vermageren, al dan niet met behulp van een dieet.

Vermageren met een dieet

Als je wil vermageren kun je kiezen uit talloze diëten. Op Dieetkompas.nl hebben we er al velen besproken. Over het algemeen kun je diëten verdelen in de volgende categorieën:

 

Koolhydraatarm dieet

Het idee achter een koolhydraatarm dieet is dat je vermagert door koolhydraten te laten staan. Koolhydraten staan bekend als dikmakers en zijn niet nodig in de hoeveelheid waarin veel mensen ze nuttigen.

Door koolhydraatarme recepten te gaan zoeken, zoals de recepten in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm (een deskundige op het gebied van koolhydraatarme recepten), kun je succesvol afvallen in vrij korte tijd.

Een ander bekend koolhydraatarm dieet is het Atkins dieet.

 

Eiwitdieet

Minstens zo populair als het koolhydraatarme dieet is het eiwitdieet. Een eiwitdieet richt zich niet alleen op minder koolhydraten, maar ook nog eens op meer eiwitten. Voorbeelden van dergelijke diëten zijn het Dukan dieet en het dokter Frank dieet. Als je echt goed wil afvallen met een eiwitdieet zonder teveel te betalen, moet je de review van FitChef eens lezen.

 

Crash dieet

Een crash dieet heeft tot doel om in heel korte tijd heel veel af te vallen. Crash diëten worden vaak door jonge vrouwen gebruikt, die op korte termijn veel kilo’s kwijt willen.

Wij zijn geen voorstander van het crash dieet, omdat deze ongezond zijn. Ze laten je heel veel essentiële voedingsstoffen niet eten, die je lichaam wel nodig heeft om te kunnen functioneren. Voorbeelden van het crash dieet zijn bijvoorbeeld:

 

Punten dieet

Vermageren met een puntendieet kan ook heel goed. Voeding wordt omgezet in punten en afhankelijk van die punten mag je ze wel of niet eten. Heb je een keer zin om meer te eten? Dan kun je vaak punten van andere dagen ruilen. Dus dan eet je de dag erna wat minder. Een voorbeeld van een punten dieet is Weight Watchers.

 

Tips om te vermageren zonder dieet

Geen zin in een dieet? Gelukkig zijn er ook talloze manieren om te kunnen afvallen zonder dat je direct een dieet moet volgen. Vermageren werkt prima als je je houdt aan een aantal richtlijnen en als je beseft hoe je te zwaar wordt.

 

Hoe word je te zwaar?

Je word te zwaar als je lichaam meer energie binnenkrijgt dan het verbrandt. Stel je lichaam verbrandt op een dag 80%, maar je krijgt 120% binnen. De 40% die je lichaam teveel aan energie binnenkrijgt, wordt opgeslagen als vet. Je lichaam kan er immers niets anders mee.

Als je gaat afvallen, krijg je minder binnen. Je hebt op een dag nog steeds 80% nodig, maar je krijgt maar 75% binnen. Iedere dag kom je dus 5% tekort. Je lichaam spreekt nu de reserves van vet aan om te verbranden. Het opgeslagen vet wordt dus verbrand.

Waar je nu procenten leest, zou je calorieën kunnen lezen. Een man heeft per dag 2.500 calorieën nodig en een vrouw 2.000. Dit zijn gemiddelden: mensen die een zittend beroep hebben verbranden minder op een dag dan mensen met een zwaarder beroep.

 

Vermageren met onze tips

Een aantal tips die je gewoon kunnen helpen om af te vallen, zonder dat je een dieet hoeft te volgen:

  • Drink veel water voordat je suikers gaat drinken (bijvoorbeeld: wissel water en frisdrank met suikers af);
  • Drink water voor je aan een maaltijd begint, want hierdoor zal je minder eten;
  • Beweeg iedere dag zoveel mogelijk, het liefst door te gaan sporten (hardlopen, krachttraining, zwemmen zijn voorbeelden van effectieve sporten om vet te verbranden);
  • Eet gevarieerd, gezond en ga junkfood uit de weg;
  • Stop met het eten van veel brood en pasta, want hier zitten veel koolhydraten in (minderen kan dus geen kwaad).

 

Succesvol afvallen

Wil je succesvol afvallen? Als je de juiste instelling hebt kom je met bovenstaande tips al heel erg ver. Wil je liever afvallen met handreikingen? Dan raden we je aan je eens te verdiepen in de Afslank Receptenbijbel. Dit kookboek staat boordevol recepten die je niet alleen helpen razendsnel af te vallen, maar ook nog eens je totale gezondheid verbeteren.

Lees de review van Het Recepten Afslankplan

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.