Hulp bij afvallen na de kerstdagen

De kerstdagen zitten er weer op. We hebben lekker gegeten en gedronken, maar nu moeten we weer verder. Veel mensen voelen zich na de kerstdagen schuldig omdat ze ‘veel’ gegeten en gesnoept hebben. Maar schuldig voelen is nergens voor nodig. En met een paar tips ben je snel weer op je gewenste gewicht.

Schuldgevoel

Het schuldgevoel komt vooral voor bij mensen die bezig zijn met afvallen en een dieet volgen. Zij vinden dat het eigenlijk niet goed is om tijdens de kerstdagen (of op andere feestelijke momenten) wat meer te snoepen. Maar dat schuldgevoel is nergens voor nodig. Er zijn juist meer voordelen aan het eten op kerstdagen dan nadelen.

Het enige nadeel is dat je een dagje niet aan het afvallen bent. De voordelen zijn:

  • je hebt een moment om naar uit te kijken, een moment waarop je even niet bezig hoeft te zijn met afvallen;
  • je bent gemotiveerd om de draad na deze dagen weer op te pakken.

Zie het als een beloning. En een beloningssysteem werkt veel beter (en is veel effectiever) dan een streng strafsysteem. Lekker gegeten en gesnoept tijdens de kerstdagen? Goed gedaan! Dan gaan we nu weer verder met afvallen.

Verder met afvallen

De knop moet weer even om. Grote kans dat die al omgezet is, als je dit artikel aan het lezen bent. Je bent je ervan bewust dat er nog wat kilo’s af moeten. Hartstikke goed. Ga vooral door met je eigen dieet of de manier waarop jij aan het afvallen bent. Als je toch wat hulp kan gebruiken, hebben wij twee nieuwe adviezen voor je, namelijk het eiwitdieet en het Paleo dieet.

One Response

  1. Okkie december 28, 2012 Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.